Рецепт грибного супу з плавленим сирком | Юшка з шампіньйонів

Як приготувати сирну юшку з шампіньйонів? Пропонуємо рецепт грибного супу з плавленим сирком. Інгредієнти, які знадобляться: гриби(печериці), плавлений сирок, картопля, морква, цибуля, свинний бочок та спеції.

Грибний суп – серйозний конкурент м’ясному. Він значно ароматнішій і не менш поживний. Саме плавлений сирок надає цьому супчику ніжного вершкового смаку. Звісно ж, найкраще смакуватиме з лісовими грибами, особливо з білими. Проте й печериці в цьому рецепті розкриваються просто чудово.

Спробуйте, грибний суп з сухариками і сиром з пліснявою.

Як приготувати грибний суп з плавленим сиром

Такий ніжний та ароматний суп, ви можете зварити як на звичайний обід, так і на святковий стіл. Гриби можуть будь-які: сушені, заморожені, печериці, лисички, білі, головне – їстівні. Для ситнішої страви, можна варити суп на м’ясному бульйоні, а для ароматнішої – варіть гриби не менше 30 хвилин. Подавати грибну юшку з свіжою зеленню та сухариками. Або подати окремо вершковий, сметанний чи часниковий соуси.

Спробуйте, рецепти зимових супів: Цибулевий, Айнтопф, Гуляш, Солянка.

Інгредієнти для грибного супу

  • На 3 л води:
  • 200 г грибів (лісових або печериць)

  • 2 плавлені сирки

  • 100 свинячого бочка

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • 4 картоплини

  • сіль, перець, зелень, лавровий лист на смак.

Перегляньте також рецепт супу-пюре з білих грибів.

Як приготувати суп з грибами та плавленим сирком

  • Лісові гриби попередньо відварити в підсоленій воді.
  • Воду на суп закип’ятити і покласти туди порізану картоплю та лавровий листок.
  • Свинячий бочок порізати кубиками і обсмажити на пательні.
  • До сала покласти дрібно порізану цибулю і натерту на грубій тертці морквину.
  • Коли овочі трішки підсмажаться і пом’якшають, додати відварені порізані лісові гриби або сирі печериці. Посолити, поперчити.
  • Коли з пательні випарується рідина, викласти всю засмажку в каструлю з картоплею. Варити на мінімальному вогні 10-15 хв.
  • Плавлені сирки потерти на грубу тертку і додати до супу. Коли закипить, додати зелень і вимкнути вогонь.
  • Подавати з грінками або сухариками.

Секрети та правила приготування ідеального супу – читайте тут.

Для того, щоб знизити калорійність, гриби обсмажувати не потрібно. Щоб сир було зручніше натирати, поставте його заздалегідь в морозильну камеру. Головне не замочуйте гриби у воді, вони вберуть вологу, і втратять свій смак, що точно не потрібно. Якщо готуєте для подачі на святковий стіл, моркву поріжте кільцями або кубиками, а гриби великими шматками.

Якщо ви хочете приготувати грибний крем-суп, то з допомогою блендера або комбайна перетворіть його в пюре, заздалегідь зливши частину рідини, під час збивання додаємо поступово сир.

Незнаєте що приготувати на обід? Пропонуємо прості рецепти за 30 хвилин.

Припав до смаку рецепт грибного супу з плавленими сирками? Можливо, ви маєте свій, ще цікавіший? Розкажіть про це в коментарях. Нам важливо знати вашу думку.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора