01.10.2015

Грибний суп із плавленим сирком

Грибний суп – серйозний конкурент м’ясному. Він значно ароматнішій і не менш поживний. Саме плавлений сирок надає цьому супчику ніжного вершкового смаку. Звісно ж, найкраще смакуватиме з лісовими грибами, особливо з білими. Проте й печериці в цьому рецепті розкриваються просто чудово.

Інгредієнти для грибного супу

  • На 3 л води:
  • 200 г грибів (лісових або печериць)

  • 2 плавлені сирки

  • 100 свинячого бочка

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • 4 картоплини

  • сіль, перець, зелень, лавровий лист на смак.

Перегляньте також рецепт супу-пюре з білих грибів.

Як приготувати суп з грибами та плавленим сирком

  • Лісові гриби попередньо відварити в підсоленій воді.
  • Воду на суп закип’ятити і покласти туди порізану картоплю та лавровий листок.
  • Свинячий бочок порізати кубиками і обсмажити на пательні.
  • До сала покласти дрібно порізану цибулю і натерту на грубій тертці морквину.
  • Коли овочі трішки підсмажаться і пом’якшають, додати відварені порізані лісові гриби або сирі печериці. Посолити, поперчити.
  • Коли з пательні випарується рідина, викласти всю засмажку в каструлю з картоплею. Варити на мінімальному вогні 10-15 хв.
  • Плавлені сирки потерти на грубу тертку і додати до супу. Коли закипить, додати зелень і вимкнути вогонь.
  • Подавати з грінками або сухариками.

Секрети та правила приготування ідеального супу – читайте тут.

Припав до смаку рецепт грибного супу з плавленими сирками? Можливо, ви маєте свій, ще цікавіший? Розкажіть про це в коментарях. Нам важливо знати вашу думку.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.