Сирний пудинг з сухофруктами
Смачний сніданок або вишуканий десерт пропонуємо приготувати за нашим рецептом. Пудинг з кисломолочним сиром, родзинками і курагою неодмінно сподобається вашим домашнім ласунам. Він дуже легко і швидко готується. З простих продуктів ви отримаєте надзвичайно смачний та легкий смаколик.
Інгредієнти для пудингу
500 грамів кисломолочного сиру
150 грамів родзинок і кураги
100 грамів цукру
60 грамів вершкового масла
50 грамів манної крупи
4 курячі яйця
3 столові ложки панірувальних сухарів
цедра 1 апельсина або лимона
дрібка солі.
Спробуйте ще приготувати справжній львівський сирник.
Як приготувати пудинг
- Родзинки і курагу залити теплою водою на 15 хвилин, процідити і просушити рушничком чи серветкою. Можна також використовувати чорнослив.
- Жовтки відділити від білків, натерти цедру одного апельсина або лимона і розтопити вершкове масло. Інгредієнти для пудингу підготовлені.
- Кисломолочний сир прокрутити через м’ясорубку або перетерти через сито, додати відділені від білків жовтки, цукор, розтоплене вершкове масло, цедру і манну крупу, все ретельно перемішати.
- Курагу порізану шматочками і родзинки додати до сирної маси, та гарненько все перемішати, щоб родзинки рівномірно розподілились.
- Білки збити до густої, білосніжної піни і акуратно ввести в сирну масу, перемішати. Щоб білки були повітряні і не розтікались, потрібно їх збивати спершу на низькій швидкості, поступово її збільшуючи.
- Форми для випікання змазати вершковим маслом і присипати панірувальними сухариками. Вилити сирну масу.
- Помістити в розігріту духовку на 25 хвилин і випікати при температурі 180º.
Рекомендуємо також рецепт ніжного сирного пудингу у мікрохвильовці.
Якщо вам сподобався рецепт сирного пудингу з сухофруктами, будь ласка, напишіть про це у коментарях.