Сирний пудинг з сухофруктами

Смачний сніданок або вишуканий десерт пропонуємо приготувати за нашим рецептом. Пудинг з кисломолочним сиром, родзинками і курагою неодмінно сподобається вашим домашнім ласунам. Він дуже легко і швидко готується. З простих продуктів ви отримаєте надзвичайно смачний та легкий смаколик.

Інгредієнти для пудингу

  • 500 грамів кисломолочного сиру

  • 150 грамів родзинок і кураги

  • 100 грамів цукру

  • 60 грамів вершкового масла

  • 50 грамів манної крупи

  • 4 курячі яйця

  • 3 столові ложки панірувальних сухарів

  • цедра 1 апельсина або лимона

  • дрібка солі.

Спробуйте ще приготувати справжній львівський сирник.

Як приготувати пудинг

  • Родзинки і курагу залити теплою водою на 15 хвилин, процідити і просушити рушничком чи серветкою. Можна також використовувати чорнослив.
  • Жовтки відділити від білків, натерти цедру одного апельсина або лимона і розтопити вершкове масло. Інгредієнти для пудингу підготовлені.
  • Кисломолочний сир прокрутити через м’ясорубку або перетерти через сито, додати відділені від білків жовтки, цукор, розтоплене вершкове масло, цедру і манну крупу, все ретельно перемішати.
  • Курагу порізану шматочками і родзинки додати до сирної маси, та гарненько все перемішати, щоб родзинки рівномірно розподілились.
  • Білки збити до густої, білосніжної піни і акуратно ввести в сирну масу, перемішати. Щоб білки були повітряні і не розтікались, потрібно їх збивати спершу на низькій швидкості, поступово її збільшуючи.
  • Форми для випікання змазати вершковим маслом і присипати панірувальними сухариками. Вилити сирну масу.
  • Помістити в розігріту духовку на 25 хвилин і випікати при температурі 180º.

Рекомендуємо також рецепт ніжного сирного пудингу у мікрохвильовці.

Якщо вам сподобався рецепт сирного пудингу з сухофруктами, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора