Ніжний сирний пудинг у мікрохвильовці

Дієтичний десерт-перекус за лічені хвилини. Рецепт сирного пудингу у мікрохвильовці може стати у нагоді, коли потрібно швиденько нагодувати дитину перед школою або й увечері, якщо раптом захотілося чимось солоденьким поласувати. Головне правило – не перетримайте пудинг у мікрохвильовці, інакше сир може перепектися і стати «гумовим».


Інгредієнти для пудингу

200 г кисломолочного сиру

2 ст. ложки манної крупи

2 ст. ложки цукру

2 яйця

дрібка ваніліну

вершкове масло для змащування форми.

 

Рекомендуємо також рецепт львівського сирника у мультиварці.

Як приготувати сирний пудинг у мікрохвильовці

Сир пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері. Додати цукор, яйця і вимішати до однорідного стану. Можна ще раз збити в блендері до пухкого стану.

У сирно-яєчну суміш додати манку, ванільний цукор і сіль. Залишити на 10 хвилин, щоб манка розбухла.

Силіконові формочки для кексів (або одну велику силіконову чи скляну скляну форму) змастити маслом і викласти в неї сирну масу. Поставити в мікрохвильовку. Випікати за потужності 750 Вт 6 хвилин (якщо маленькі формочки – 3 хвилини).

Дати пудингу постояти 5 хвилин, не виймаючи з мікрохвильової печі, а потім увімкнути ще на 2 хвилини.

Готовий десерт викласти на тарілку. Подавати до столу, прикрасивши шматочками фруктів та поливши медом, варенням, згущеним молоком або розтопленим шоколадом.

 

Спробуйте ще приготувати шоколадний кекс у мікрохвильовці.

 

Сподобався рецепт ніжного сирного десерту в мікрохвильовці? Звикли готувати у ній інші страви? Напишіть про це у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest4Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook83Print this pageEmail this to someone