Салат з моркви та квасолі «Зимовий вітамін»

Рецепт салату, який, незважаючи на відсутність м’яса, дуже ситний. А все тому, що квасоля дуже багата на рослинний білок. Мінімум потрібних інгредієнтів, простота і швидкість приготування – також переваги цього зимового салату. А ще він дуже яскравий на вигляд, особливо якщо квасолю додати червону.

Інгредієнти для салату

  • 300 г моркви

  • 300 г відвареної квасолі або 1 банка консервованої

  • 1 цибулина

  • 1 болгарський перець

  • 3 ст. ложки оливкової олії

  • 1 ст. ложка лимонного соку

  • перець, сіль, зелень петрушки до смаку

Рекомендуємо також рецепт салату з грибами та квасолею.

Як приготувати салат з квасолею та морквою

  • Квасолю замочити на ніч, відварити к підсоленій воді, охолодити. Якщо квасоля консервована – відкинути її на друшляк, щоб стекла рідина.
  • Моркву потерти на грубій тертці. Лимонний сік змішати з оливковою олією в баночці, щільно закрутити кришкою та інтенсивно потрусити. Полити цією заправкою моркву і дати постояти мінімум 30 хв.
  • Цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями.
  • Перець почистити і порізати тонкою соломкою.
  • Петрушку дрібно посікти.
  • З’єднати підготовлені інгредієнти, поперчити, посолити до смаку, перемішати і подати до столу.

Спробуйте також приготувати квасолевий паштет з кунжутом.

Посмакував рецепт салату з моркви та квасолі «Зимовий вітамін»? Можливо, у вас є свої квасолеві рецепти? Напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора