Простий цибулевий соус

Годі знайти соус настільки універсальний як цей – адже практично не існує страви, до якої б він не підходив: круп’яні гарніри, макарони, варена картопля чи картопля фрі. У будь-якій комбінації цибулевий соус виконує роль першої скрипки і змушує звучати усі продукти злагоджено і дуже смачно. Спробуйте приготувати і додати якусь приправу від себе – цілком імовірно, що вам вдасться створити свій соусний шедевр.


Інгредієнти для соусу

2 великі цибулини

50 г вершкового масла

200 г вершкового сиру

150 мл сметани

сіль, чорний мелений перець до смаку.

 

Рекомендуємо також рецепт французького цибулевого супу в горщиках.

Як приготувати цибулевий соус

Розтопити вершкове масло у великій пательні на середньому вогні.

Цибулю порізати півкільцями і покласти в пательню. Смажити на невеликому вогні близько 30 хвилин, помішуючи, до золотисто-коричневого кольору, посолити до смаку.

Зняти з вогню, трохи охолодити.

У середній мисці змішати вершковий сир, сметану.

Додати підсмажену та охолоджену цибулю. Посолити і поперчити.

Викласти соус у глибоку мисочку або соусницю і подавати до столу.

 

Радимо також приготувати простий цибулевий пиріг.

 

Якщо вам сподобався рецепт простого цибулевого соусу, якщо ви давно готуєте подібний, але з дещо іншим складом спецій чи основних інгредієнтів, напишіть про це у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone