Сирна піца | Рецепт тіста з кисломолочного сиру

 Сьогодні у нашому меню — домашня сирна піца. Пропонуємо 2 варіанти приготування: піца з сирною начинкою та рецепт тіста для піци з кисломолочного сиру.  Працювати з тістом за нашим рецептом досить легко, воно не прилипає до долонь та швидко замішується. Заготовки з неї формувати дуже просто. Головне, використовуйте сир високої жирності, чудово підійде домашній. Тому, записуйте рецепт – сьогодні на вечерю домашня піца.

Піца – одне з найбільш традиційних страв італійської гастрономії, і в цій версії вони присвячують страву одному з найцінніших для італійців інгредієнтів: сиру. Але досить смачно виходить піца з кисломолочним сиром, це стосується як начинки так і тіста. Тому спробуйте наші рецепти та оберіть свій улюблений.

Як приготувати тісто для піци з кисломолочного сиру

Як приготувати тісто для піци з кисломолочного сиру

Секрет приготування в тому, що тісто на піцу готується з кисломолочного сиру, виходить нічим не гірше дріжджового. Такий рецепт досить практичний, адже готується дуже швидко. Особливо це зручно, коли домашня піца потрібна терміново. Все що потрібно, це лише змішати всі компоненти, а начинка для піци може бути різноманітною. За нашим рецеептом, піца виходить хрусткою, але водночас соковитою.

Тому не чекайте, а починайте готувати смачний обід або вечерю. Для того, щоб цей процес пройшов легко та з позитивом, пропонуємо переглянути відео-рецепт сирної піци. Тут, ви дізнаєтесь всі тонкощі та поради, стосовно приготування, а ще, отримаєте масу позитиву та задоволення від перегляду. Для вас готуватимуть Максим Нікітін та фітнес-тренер з Рівного, Тетяна Новак.

Щоб тісто вийшло повітряним та пишним, рекомендуємо просіювати борошно, можна кілька разів. Якщо у вас вистачає часу, то після замішування, краще залишити сирне тісто на деякий час «відпочити» у холодильнику. Низькокалорійний сир, використовувати не варто, адже ми готуємо ситну та корисну піцу. Головне, щоб він не був надто кислим. Якщо вам попався сир з грудочками, перетріть його через сито. Для любителів гострого, можете додати під час смаженнякурки, трішки перцю чилі.

Інгредієнти для рецепту піци на сирному тісті

  • Кисломолочний сир (високої калорійності)

  • Борошно рисове

  • Борошно пшеничне

  • Яйце

  • Куряче філе

  • Твердий сир

  • Помідори

  • Болгарський перець

  • Вершкове масло

  • Натуральний йогурт

  • Томатна паста

  • Олія

  • Часник

  • Спеції: хмелі-сунелі, солодка паприка, базилік, сіль, перець

Рекомендуємо приготувати: швидку піцу в духовці.

Приготування сирної піци

  • Починаємо готувати сирне тісто. Змішуємо кисломолочний сир, яйце та борошно, додаємо трішки спецій. Викладаємо наше тісто на пергаментний папір, розкачуємо та проколюємо виделкою, для рівномірного запікання.Випікаємо в духовці, приблизно 10 хвилин.
  • Для начинки: обсмажуємо куряче філе на суміші олії та вершкового масла. Додаємо сіль, перець, спеції та трішки часнику.
  • Нарізаємо солодкий перець та помідори. Натираємо твердий сир.
  • Складаємо нашу піцу. Основу змащуємо соусом з йогурту та томатної пасти. Далі викладаємо начинку та посипаємо все твердим сиром. Відправляємо у духовку на кілька хвилин, щоб розплавився сир. Наша піца готова, смакуйте із задоволенням.

Пропонуємо, рецепт піци на кефірі.

Рецепт піци з кисломолочним та твердим сиром

Рецепт піци з кисломолочним та твердим сиром

Сир у італійській піці – головний компонент. Його ніколи не буває забагато. Та йдеться зазвичай про твердий сир, що плавиться. Кисломолочний же в рецептах незаслужено оминають увагою. А дарма! У поєднанні з часником та зеленню він може скласти достойну конкуренцію твердому. Начинка для піци з кисломолочного домашнього сиру, чудовий варіант урізноманітнити улюблену страву. Тому, мерщій починайте готувати піцу за нашим рецептом!

Інгредієнти для сирної піци

  • Тісто:
  • 250 мл молока або води

  • 2 ст. ложки цукру

  • 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів

  • 50 мл соняшникової олії

  • 400 г борошна

  • 0,5 чайної ложки солі

  • Начинка:
  • 1 ст. ложка манної крупи

  • 200 г вареного курячого філе

  • 250 г кисломолочного сиру

  • 100 г твердого сиру

  • 3-4 зубки часнику

  • 1 свіжий помідор

  • сіль, чорний мелений перець, зелень, спеції до смаку

Приготуйте також швидку піцу на сковороді на 5 хвилин.

Як приготувати піцу з двома видами сиру

  • Приготувати тісто. У мисці ці змішати 0,5 склянки теплої води (або молока) з 1 ст. ложкою борошна, 1 ст. ложкою цукру, всипати дріжджі. Залишити в теплому місці на 7-10 хвилин, щоб опара запінилася.
  • У глибоку миску просіяти борошно, влити тепле молоко, олію, туди ж додати опару, цукор і сіль. Замісити нетуге тісто. Поставити в тепле місце на 1-2 години, щоб виросло вдвічі. Обім’яти і дати ще раз піднятися (близько 30-40 хвилин).
  • Тісто розділити на 2 частини, розкачати круглі коржі товщиною близько 1 см і викласти на деко, змащене маслом або застелене пергаментом.
  • Приготувати начинку. Дрібно посікти зелень та часник, змішати з кисломолочним сиром, додати сіль і чорний мелений перець. Куряче філе розібрати на волокна. Твердий сир натерти на крупній тертці. Помідор порізати на тоненькими кружечками.
  • Розкачане тісто присипати манкою (щоб корж від розмокання). Викласти кружальця помідора. Розподілити по поверхні тіста кисломолочний сир із зеленню та часником, потім рівномірно розкласти куряче філе і зверху посипати тертим сиром. Випікати в нагрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин до зарум’янення сиру.
  • Перш ніж різати і подавати, дати трішки схолонути, щоб начинка з кисломолочного сиру не розпадалася.

Радимо також рецепт простої картопляної піци.

Як вам рецепт піци з твердим та кисломолочним сиром? Поділіться своїми враженнями у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора