Як вибрати кисломолочний сир?
Кисломолочний сир ‒ це продукт, що виготовляють зі сквашеного коров’ячого молока. Щоб зробити сир у домашніх умовах, молоко відстоюють у теплому місці, а потім нагрівають до утворення згустків сиру та відділення сироватки. За допомогою друшляка й марлі з сиру відтискають сироватку й формують головку.
Свіжий сир може зберігатися протягом 72 годин за температури +8. У холодильнику продукт зберігається довше. Із кисломолочного сиру готують багато страв української кухні, це: сирники, вареники, налисники, запіканки та деруни.
Рецепт простої сирної запіканки.
Щоб вибрати якісний сир, варто звертати увагу на упаковку, колір і смак продукту. Виробники зобов’язані маркувати свою продукцію згідно з державними стандартами. Тому, якщо у кисломолочному сирі є ще щось, окрім молока й закваски, це повинно бути вказано на етикетці. Не рідко, аби заплутати споживача, використовуються маркування на кшталт «сирок», «сирна маса» чи «сирний продукт». Це перша ознака того, що кисломолочний сир містить зайві компоненти.
Рецепт справжнього львівського сирника.
Також звертайте увагу на те, у що запакований сир і як він зберігається. Кисломолочний сир повинен зберігатися у холодильнику, а упаковка має бути ідеальною. Якщо ж вона липка, здута, мокра чи пошкоджена ‒ такий продукт брати не варто.
Рецепт сирників, запечених у духовці.
Сир у паперовій обгортці може зберігатися не більше 72 годин, у герметичній ‒ 7 днів. Якщо термін придатності сиру перевищує 7 днів, то його виготовили за технологією мембранної фільтрації. Такий сир не містить якихось шкідливих домішок, але й корисних бактерій у ньому немає.
Рецепт сирного торта на сковороді.
Якісний сир повинен бути трохи вологим й мати розсипчасту консистенцію з великими крупинками. Якщо сир гладенький, у його складі може бути пальмова олія. Сухий сир може довше зберігатися й мати приємний смак, але він не придатний для випічки.
Рецепт ароматних сирних кексів, які готуються дуже просто і швидко.
Якісний кисломолочний сир відрізняється кислуватим смаком з солодким присмаком та білим кольором з кремовим відтінком. Якщо сир жовтуватий, найімовірніше, що він уже зіпсувався.