Картопляна піца

«Родзинка» цієї піци – її основа, яка готується точнісінько з такого тіста, як деруни. Тож головне – приготувати основу. А зверху можна класти усе, чого бажає душа. Простий і цікавий рецепт.


Інгредієнти для піци

0,5 кілограма картоплі

2 яйця

2 столові ложки борошна

1 цибулина

сіль

соняшникова олія для смаження

чорний мелений перець

300 грамів салямі або іншої ковбаси

2 помідори

3 столові ложки кетчупу

6 столових ложок майонезу

зелень

250 грамів твердого сиру.

 

Можна ще спробувати рецепт швидкої піци на сковороді.

Як приготувати картопляну піцу

Картоплю почистити і потерти, як на деруни. Цибулину теж стерти на дрібну тертку. Додати борошно, яйця, посолити і поперчити.

З цієї маси смажити великі – на ціле дно сковороди – млинці. Викладати ложкою у розігріту олію, трохи розмазувати. Коли підсмажиться з одного боку, за допомогою лопатки обережно перевертати і смажити з другого боку.

Таких великих дерунів має вийти 3-4 – залежно від розміру сковороди.

Дерун викласти на плоску тарілку, на нього покласти ложку кетчупу і 2 ложки майонезу, порізати салямі, помідор. Верх потерти твердим сиром.

Далі піцу готувати у духовці або мікрохвильові – головне, щоб розплавився сир.

Зверху посипати зеленню.

 

Радимо також приготувати піцу на кабачковій основі.

 

Якщо вам сподобався рецепт картопляної піци, або піци на деруні, будь ласка напишіть про це у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone