04.05.2016

Піца на кефірному тісті

Цей рецепт пропонує один з найшвидших способів приготування піци. Ніяких тобі замішувань, вичікувань, поки тісто підійде. Тут усе простіше: розмішав, виклав у форму, додав усе, що є в холодильнику, засипав тертим сиром – і в духовку.

Інгредієнти

  • 0,5 літра жирного кефіру

  • 450 грамів борошна

  • 0,5 чайної ложки соди

  • сіль

  • сосиски, ковбаса, шинка – до смаку

  • 200 грамів свіжих печериць

  • 1 штука болгарського перцю

  • 1 помідор

  • 1 цибулина

  • зелень

  • по 3 столові ложки майонезу та кетчупу

  • 100 грамів твердого сиру.

Спробуйте ще приготувати піцу на сковороді.

Приготування

  • Для тіста змішати соду з кефіром і трохи зачекати, щоб її згасити. Через хвилин 15 кефір влити у борошно, посолити і ретельно розмішати. Тісто має бути не рідке.
  • Викласти його на змащену олією форму і мокрими руками розтягнути по всій площі.
  • Тепер змішати кетчуп з майонезом і цю суміш обережно за допомогою ложки нанести на тісто.
  • Зверху викласти порізану ковбасу, гриби, болгарський перець, помідор, цибулю, зелень.
  • Засипати тертим сиром.
  • Запікати близько 20 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Радимо також рецепт картопляної піци.

Якщо вам сподобався рецепт піци на кефірному тісті, будь ласка, напишіть про це в коментарях і поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.