Піца на сковороді за 5 хвилин

Сьогодні важко знайти людину, яка б не любила піцу. Однак далеко не всі люблять возитися з тістом і розігріванням духовки. Чи можливо приготувати ідеальну піцу вдома, не докладаючи особливих зусиль? З ніжною основою, хрусткою скоринкою та соковитою начинкою. Звісно можливо!

Піца на сковороді – чудова альтернатива класичній піці. Готувати її в домашніх умовах швидко та легко. Майстри кулінарної справи давно розробили рецепт піци, коли всі інгредієнти закладаються безпосередньо до сковороди практично одночасно. Таким чином проблема не пропеченого тіста чи начинки повністю зникає. Піца на сковороді – ароматна, пишна і надзвичайно смачна, а головне готувати її справжнє задоволення.

Існує безліч варіантів піци, приготованої на сковороді. Пропонуємо вам один з них. З тістом довго возитися не треба – на його приготування підуть хвилини, продуктів підбирати теж. Згодиться те, що є в холодильнику: ковбаса, овочі, сир, зелень. Ідеальний та швидкий рецепт навіть для сніданку. Найкраще така піца смакує гарячою, тож не варто робити велику порцію відразу.


Інгредієнти для піци

4 столові ложки сметани

4 столові ложки майонезу

2-3 яйця

10 столових ложок борошна

ковбаса, гриби, оливки, помідори, зелень

150 грамів твердого сиру

соняшникова олія.

 

Також радимо рецепт піци з куркою та ананасами.

Як приготувати тісто для піци на сковороді

Щоб приготувати справжню піцу, італійські кулінари використовують особливе борошно з високим вмістом клітковини. Ми ж у приготуванні піци на сковороді можемо обійтися і звичайним пшеничним борошном першого сорту. Можна змішати його з невеликою кількістю манної крупи, щоб отримати необхідну текстуру тіста. До того ж, піца на сковороді готується без використання дріжджів.

До глибокої посудини насипати 10 столових ложок попередньо просіяного борошна. Додати 4 столові ложки майонезу, 2-3 яйця, 4 столові ложки сметани. Змішати все до отримання однорідної маси. Тісто для звичайної піци довелося б добре вимішувати впродовж деякого часу, дати йому настоятися, після чого розкачати. Проте тісто для піци на сковороді достатньо просто вимішати до консистенції густої сметани.

Як приготувати начинку

У якості начинки для піци на сковороді можна використати будь-які продукти, які знайдуться у вас під рукою і смакуватимуть саме вам. Наприклад, ковбаса, гриби, трохи оливок, помідори, зелень за смаком.

Ковбасу, помідори, оливки порізати кружечками. Подрібнити гриби.

Сир натерти на середній терці. Ніколи не використовуйте для піци сир чеддер, а також напівтверді сири з низькою температурою плавлення. Ідеальним варіантом буде моцарелла.

Як приготувати піцу на сковороді

Узяти глибоку сковороду, змастити її олією і вилити на неї усе тісто.

Поставити сковорідку на середній вогонь.

Коли тісто трохи схопиться, рівномірно викласти на нього начинку в довільній послідовності. Не нагромаджуйте всі інгредієнти в центрі піци, це може вплинути на швидкість її приготування. До того ж, не слід робити шар начинки занадто товстим, інакше деякі інгредієнти можуть не досмажитися, а деякі підгоріти.

Зверху все щедро присипати натертим сиром.

Обов’язково сковорідку накрити кришкою.

Тримати на вогні до того часу, поки сир повністю розплавиться. Коли розплавиться, зняти піцу зі сковороди, викласти на плоску тарілку.

Смакує як сніданок чи швидкий обід, з чашкою кави чи солодкого чаю. Їсти можна як столовими приборами, так і по-простому, коли не вистачає часу, – руками.

Можете приготувати піцу на кефірі.

 

Сподобався рецепт піци на сковороді за 5 хвилин – поділіться ним з друзями у соціальних мережах. Нехай їм також буде смачно.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone