Перлово-гарбузова каша у мультиварці

Рецепт пісної та водночас дуже поживної страви. Чи варто повторювати, наскільки важливо і просто життєво необхідно споживати під час посту каші? Адже вони – просто безцінне джерело вітамінів та енергії. Та так професійно справитися з приготуванням перловки, як це робить мультиварка, може хіба що суперпрофесійний кухар з багаторічним досвідом. Тож вмикайте свою помічницю і насолоджуйтесь.

Інгредієнти для гарбузово-перлової каші

Рекомендуємо також рецепт гречаної каші запеченої в гарбузі.

Як приготувати кашу з перловки й гарбуза

  • Перлову крупу промити, залити водою і залишити набухати на 3-6 годин.
  • Цибулю почистити, порізати дрібно та підсмажити на олії до золотистого кольору.
  • Моркву порізати кубиками або соломкою, додати до цибулі і протушкувати під кришкою на маленькому вогні 5-7 хв.
  • Гарбуз очистити від шкірки, видалити насіння та волокна, порізати на шматочки, покласти в мультикаструлю.
  • Покласти зверху вимочену перловку, підсмажені овочі, налити 400 мл води, посолити, додати спеції.
  • Обрати програму «плов».
  • Після сигналу про закінчення приготування залишити кашу в режимі «підігрів» на 10 хв.
  • Подавати перлово-гарбузову кашу гарячою, притрусивши зеленню.
  • Порада від ЇСТИ: у періоди між постами до каші можна додати грудочку масла перед самою подачею на стіл.

Спробуйте ще приготувати молочно-гарбузову кашу в мультварці.

Сподобався рецепт гарбузово-перлової каші? Користуєтеся мультиваркою і у вас виходять ще смачніші страви? Напишіть про них у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора