Каша з гарбуза в мультиварці | Рецепт з пшоном vs рисом
![](/wp-content/uploads/2019/11/garbuzova-kasha-pshonyana-e1443705193135-optimized.jpg)
Каша з гарбуза в мультиварці – найкращий вибір для сніданку. Незнаєте як варити гарбузову кашу для дітей? Спробуйте, 2 смачних рецепти з пшоном на молоці або з рисом та яблуками, на воді, без молока. Пшоняна чи рисова каша з гарбузом, містять велику кількість корисних речовин та вітамінів. Тому неодмінно приготуйте їх для своєї родини.
Найкраще розкриває свій смак печений гарбуз. Але не менш солодкий і ніжний смак має гарбуз, зварений у молоці. Проте, не всі вживають молоко, в такому випадку, у нас є рецепт на воді. Крупу для гарбузової каші можна брати будь-яку, залежно від ваших уподобань. Та найбільш традиційними для України все-таки є гарбузова каша із пшоном або рисом.
Як варити гарбузову кашу для дітей
![Як варити гарбузову кашу для дітей](/wp-content/uploads/2020/10/yak-varyty-kashu-optimized.jpg)
Зрозуміло що в осінню пору не вистачає вітамінів, особливо дитячому організму, в таких випадках в пригоді стає всі відомий осінній овоч — гарбуз. Легкість приготування полягає в простій технології, все що потрібно, це помістити потрібні інгрідієнти, а за вас всю роботу зробить мультиварка.
Для приготування, краще обирайте мускатний гарбуз. Урізноманітнити смак можна горіхами, курагою, родзинками, фініками або чорносливом. Крупа повинна бути ретельно промита, бажано гарячою водою. В результату, у вас вийде смачна та корисна страва, яка точно сподобається дітям.
Гарбузова каша з пшоном на молоці
![Гарбузова каша з пшоном на молоці в мультиварці](/wp-content/uploads/2020/10/garbuzova-kasha-optimized.jpg)
Гарбуз досить довго зберігається, при чому не втрачаючи свої корисні властивості. Тому готувати його можна всю зиму. Чим дрібніше ви поріжете гарбуз, тим швидше він приготується. Страва дуже добре поєднується з кардамоном, корицею, цедрою лимона або апельсина. Цукор можна замінити медом або згущеним молоком, але додавайте наприкінці приготування. Посипати кашу можна ягодами журавлини, малини або будь-якими іншими.
Обирайте пшоно яскравого, насиченого кольору, бажано – шліфоване, тоді каша вийде ще смачніша. Рекомендуємо перед приготуванням, запекти гарбуз в духовці на кілька хвилин.
Інгредієнти для гарбузової каші
300 г гарбуза
1 л молока
250 г пшона
50 г вершкового масла
сіль, цукор на смак.
Приготуйте також сирно-гарбузову запіканку.
Як приготувати гарбузову кашу в мультиварці
- Гарбуз очистити від шкірки, порізати кубиками.
- Пшоно ретельно промити, залити окропом, злити воду.
- В чашу мультиварки покласти промите пшоно, шматочки гарбуза, вилити молоко, посолити, посолодити, перемішати.
- Увімкнути мультиварку, обрати режим «молочна каша», час 50 хвилин.
- Після звукового сигналу про готовність покласти масло, можна також всипати жменю родзинок та горішків. Перемішати і подавати.
Гарбузова каша з рисом та яблуками
![Гарбузова каша з рисом та яблуками](/wp-content/uploads/2020/10/kasha-z-garbuza-i-rysu-optimized.jpg)
Такий рецепт підійде для тих, хто дотримується посту або просто не любить молоко. Щоб смак був більш яскравим, додайте трішки кориці або мускатного горіха. За потреби можете перебити гарбуз в блендері до стану пюре. Але з власного досвіду скажу, що кубиками значно смачніше.
Варити кашу з рисом і гарбузом в мультиварці не лише швидко, вона виходить менш калорійна. А приготування без молока, на воді, робить її пісною та дієтичною. Щоб не зіпсувати страву, обирайте рис, який швидко розварюється, наприклад камоліно, арборіо, тощо.
Інгредієнти для каші в мультиварці
500 г гарбуза
2 яблука
1 скл. води
3 ст. л. рису
1 ст. л. цукру
50 г родзинок
2 ст. л. меду
30 г вершкового масла
Дрібка солі
Рекомендуємо, пшоняну кашу з гарбузом в горщику.
Приготування каші з яблук
- У гарячій воді замочіть добре промитий рис та залишіть на 20 хвилин.
- Родзинки також залийте теплою водою.
- Гарбуз промийте, зніміть шкірку, видаліть насіння та наріжте кубиками. Яблука також, очистіть та натріть на тертці.
- У чашу мультиварки помістіть гарбуз, залийте водою, додайте рис, цукор, яблука.
- Поставте режим “Випічка” та готуйте 30-40 хвилин. В кінці приготування додайте мед та родзинки, заправте вершковим маслом. Залишіть на кілька хвилин настоятися.
Кашу з гарбуза ви можете готувати на сніданок обід або навіть вечерю, щодня. Звісно, поки є головний інгрідієнт. Для приготування краще за все підійте круглозернистий рис, під час варки він стане клейким, від чого каша вийде ніжнішою. А щоб пшоно не гірчило і швидше приготувалось, достатньо промити декілька разів окропом. Перед тим як помістите молоко в чашу, змажте бока вершковим маслом, щоб воно не збігло.
Рекомендуємо ще рецеп розсипчастої гречки з м’ясом у мультиварці.
Сподобався рецепт – висловіть свої зауваження та побажання у коментарях.