Оселедець по-голландськи

Рецепт соленого оселедця із самої Голландії. Його там вважають гастрономічною гордістю та споживають мало не за кожним прийомом їжі – на сніданок, обід та вечерю. А ще для голландців це найпопулярніша вулична їжа, яку можна купити на кожному кроці.


Інгредієнти для закуски

2 свіжоморожених оселедці

1 морквина

10 лаврових листків

10 горошин чорного перцю

2 цибулини

1/2 лимона

6 чайних ложок цукру

6 чайних ложок солі.

 

Спробуйте ще приготувати оселедець маринований у домашніх умовах. 

Як приготувати оселедець по-голландськи

Оселедець розморозити, почистити, дістати кісточки, промити під проточною водою. Готове філе порізати на шматочки.

Цибулю почистити від шкірки, помити і порізати кільцями.

Моркву почистити, помити і також порізати кільцями.

Лимон обдати кип’ятком і порізати тоненькими скибочками.

Підготувати 2 баночки по 500 мілілітрів, помити і просушити їх.

На дно банки викласти декілька шматочків лимона, моркви, цибулі, перець горошком, лавровий лист, порізану рибу, 1/2 чайної ложки цукру і солі.

Інгредієнти викладати шарами, трішки притискаючи. Зверху має бути шар з моркви, цибулі та лимона.

Баночку з оселедцем щільно закрити кришкою і поставити в холодильник на 3 дні.

Кожного дня перевертати баночку 2 рази, щоб риба промаринувалась з усіх сторін.

Рекомендуємо також рецепт пікантного оселедця у томатному соусі.

Спробуйте приготувати оселедець по-голландськи та діліться рецептом і коментарями з друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook4Print this pageEmail this to someone