Оселедець по-голландськи

Рецепт соленого оселедця із самої Голландії. Його там вважають гастрономічною гордістю та споживають мало не за кожним прийомом їжі – на сніданок, обід та вечерю. А ще для голландців це найпопулярніша вулична їжа, яку можна купити на кожному кроці.

Інгредієнти для закуски

  • 2 свіжоморожених оселедці

  • 1 морквина

  • 10 лаврових листків

  • 10 горошин чорного перцю

  • 2 цибулини

  • 1/2 лимона

  • 6 чайних ложок цукру

  • 6 чайних ложок солі.

Спробуйте ще приготувати оселедець маринований у домашніх умовах. 

Як приготувати оселедець по-голландськи

  • Оселедець розморозити, почистити, дістати кісточки, промити під проточною водою. Готове філе порізати на шматочки.
  • Цибулю почистити від шкірки, помити і порізати кільцями.
  • Моркву почистити, помити і також порізати кільцями.
  • Лимон обдати кип’ятком і порізати тоненькими скибочками.
  • Підготувати 2 баночки по 500 мілілітрів, помити і просушити їх.
  • На дно банки викласти декілька шматочків лимона, моркви, цибулі, перець горошком, лавровий лист, порізану рибу, 1/2 чайної ложки цукру і солі.
  • Інгредієнти викладати шарами, трішки притискаючи. Зверху має бути шар з моркви, цибулі та лимона.
  • Баночку з оселедцем щільно закрити кришкою і поставити в холодильник на 3 дні.
  • Кожного дня перевертати баночку 2 рази, щоб риба промаринувалась з усіх сторін.

Рекомендуємо також рецепт пікантного оселедця у томатному соусі.

Спробуйте приготувати оселедець по-голландськи та діліться рецептом і коментарями з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора