Курячі грудки в ананасовому соусі

Якщо ви любите курятину, то неодмінно полюбите її в ананасній варіації за нашим рецептом. Біле м’ясо курячих грудок у поєднанні з ананасовим сиропом виходить надзвичайно ніжне і пікантне. А шматочки ананаса у соєво-оливковому соусі надають страві певного екзотичного настрою. До речі, із цим вишуканим соусом можна приготувати і свинину. Однак варто врахувати, що свиняче м’ясо потребує більш тривалої термічної обробки.


Інгредієнти для курки в соусі

500 г курячої грудки

банка консервованих ананасів (350 г)

1 цибулина

1 болгарський перець

2-3 ст. ложки соєвого соусу

2 ст. ложки оливкової олії

1 ст. ложка крохмалю

1 ч. ложка паприки

сіль, перець на смак

соняшникова олія для смаження.

 

Рекомендуємо ще приготувати курячі крильця, запечені у пиві.

Як приготувати курячі грудки з ананасами

Курячі грудки промити, обсушити паперовим рушником.

Порізати тонкими смужками поперек волокон.

Змішати оливкову олію з соєвим соусом, паприкою, чорним перцем і сіллю.

Порізані грудки покласти в цю суміш, добре перемішати, відставити в прохолодне місце.

Цибулю і перець порізати півкільцями. Обсмажити в невеликій кількості олії на помірному вогні.

Покласти до овочів порізане куряче м’ясо, смажити все разом, періодично помішуючи.

З банки з ананасами злити сироп у склянку. До сиропу додати крохмаль, добре перемішати.

Ананаси порізати, додати в пательню до курки з овочами.

Смажити протягом кількох хвилин, а потім влити ананасовий сироп з крохмалем.

Дати закипіти, готувати кілька хвилин, поки рідина не загусне.

Подавати з овочевим гарніром або як самостійну страву.

 

Радимо також рецепт свинини під ананасами в духовці.

 

Якщо вам сподобався рецепт курячих грудок в ананасовому соусі, порекомендуйте його випробувати друзям у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest6Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone