Картопляні палюшки з сиром

У італійців ньйоки, у білорусів кльоцки, а на Галичині ці ліниві вареники з картоплі та сиру називають палюшками – за зовнішньою подібністю з продовгуватими пальчиками. Рецепт простий і вимагає всього кількох інгредієнтів. А кінцевий результат завжди безпрограшний і незмінно смачний. Особливо якщо не пошкодуєте шкварочок.


Інгредієнти для палюшок

1 кг картоплі

400 г кисломолочного сиру

2 яйця

борошно

свиняче сало

цибуля

сметана

сіль, перець на смак.

 

Приготуйте також картопляні зрази 

Як приготувати палюшки з сиром

Картоплю почистити, зварити в підсоленій воді до готовності.

Коли трохи схолоне, додати сир, яйця, склянку борошна.

Замісити м’яке тісто. Притрусити стіл борошном. Скрутити з тіста ковбаску, приплюснути її і порізати поперек на продовгуваті шматочки.

Закип’ятити в каструлі воду, посолити і опустити палюшки. Коли спливуть, зменшити вогонь і варити ще 2-3 хвилини.

Дістати, полити шкварками з підсмаженою цибулею. Подавати зі сметаною.

 

Радимо ще приготувати картопляні пончики. 

 

Якщо вам сподобався рецепт картопляних палюшок із сиром, прокоментуйте його та поширте серед друзів у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest94Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone