Капуста тушкована з сосисками в мультиварці

У сезон осінніх овочів на кухні царює капуста. Та й протягом усієї зими вона пануватиме на українських кухнях, бо які ж без неї вареники, борщі та голубці. Рецепт найпростішого овочевого гарніру до звичайнісінької картоплі-пюре. Хоча любителі каш і макаронів теж не залишаться до нього байдужими.

Інгредієнти для тушкованої капусти

  • 1 капустина

  • 1 морквина

  • 2 цибулини

  • 2 сосиски

  • 3 зубці часнику

  • 4 ст. ложки олії

  • 4 ст. ложки томатної пасти (або 4 свіжі помідори)

  • сіль, перець на смак

Рекомендуємо також рецепт капусти, запеченої в рукаві.

Як приготувати капусту в мультиварці

  • Капусту пошаткувати, легенько обім’яти руками.
  • Цибулю порізати півкільцями, моркву – соломкою, або потерти на грубу тертку, часник подрібнити або пропустити через часниковий прес.
  • Порізати сосиски (якщо тоненькі – кружечками, якщо грубі – півкружечками).
  • Увімкнути мультиварку, обрати режим «випічка», час 50 хвилин. Влити в мультикаструлю олію.
  • Покласти в каструлю подрібнені моркву, цибулю, часник та порізані сосиски. Смажити протягом 5 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Покласти нашатковану капусту, перемішати і закрити кришку.
  • Відкривати і перемішувати кожні 10 хвилин.
  • За 15 хвилин до закінчення циклу додати томатну пасту, посолити, поперчити на смак і ще раз добре вимішати.
  • Після сигналу про закінчення приготування можна додати будь-яку улюблену зелень.
  • Цей рецепт чудово підходить для приготування у глибокій пательні. Але час і температуру доведеться регулювати вручну.

Спробуйте ще приготувати капустяні котлети.

Якщо вам сподобався рецепт капусти тушкованої з сосисками в мультиварці, поділіться враженнями на сайті та поширте його в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора