Капуста тушкована з сосисками в мультиварці
У сезон осінніх овочів на кухні царює капуста. Та й протягом усієї зими вона пануватиме на українських кухнях, бо які ж без неї вареники, борщі та голубці. Рецепт найпростішого овочевого гарніру до звичайнісінької картоплі-пюре. Хоча любителі каш і макаронів теж не залишаться до нього байдужими.
Інгредієнти для тушкованої капусти
Рекомендуємо також рецепт капусти, запеченої в рукаві.
Як приготувати капусту в мультиварці
- Капусту пошаткувати, легенько обім’яти руками.
- Цибулю порізати півкільцями, моркву – соломкою, або потерти на грубу тертку, часник подрібнити або пропустити через часниковий прес.
- Порізати сосиски (якщо тоненькі – кружечками, якщо грубі – півкружечками).
- Увімкнути мультиварку, обрати режим «випічка», час 50 хвилин. Влити в мультикаструлю олію.
- Покласти в каструлю подрібнені моркву, цибулю, часник та порізані сосиски. Смажити протягом 5 хвилин, час від часу помішуючи.
- Покласти нашатковану капусту, перемішати і закрити кришку.
- Відкривати і перемішувати кожні 10 хвилин.
- За 15 хвилин до закінчення циклу додати томатну пасту, посолити, поперчити на смак і ще раз добре вимішати.
- Після сигналу про закінчення приготування можна додати будь-яку улюблену зелень.
- Цей рецепт чудово підходить для приготування у глибокій пательні. Але час і температуру доведеться регулювати вручну.
Спробуйте ще приготувати капустяні котлети.
Якщо вам сподобався рецепт капусти тушкованої з сосисками в мультиварці, поділіться враженнями на сайті та поширте його в соціальних мережах.