Капуста запечена в рукаві
Класика української національної кухні! У цієї страви кілька варіантів приготування – хтось цілу капустяну головку відварює у воді, хтось запікає в сотейнику. У нашому рецепті головну роль виконує рукав для запікання. І, треба віддати йому належне – справляється із завданням просто чудово. Капуста виходить м’яка, не пересушена. Саме те, що треба!
Інгредієнти для страви
Рекомендуємо також рецепт квашеної капусти з буряком і часником.
Як приготувати капусту в рукаві
- Капустину очистити від верхніх листків, покласти цілою в рукав (чи пакет) для запікання, розмістити на деко (нічим не змащувати), якщо надто велика, розрізати на 2-4 частини і поставити в не дуже гарячу духовку з температурою 160-170 градусів на 2-3 години. Стежити за кольором капустини: якщо потемніла, стала рожево-бежевою – можна діставати.
- Вимкнути вогонь і залишити капустину схолодати прямо в духовці.
- Розрізати рукав, дістати теплу капустину. Якщо верхні листи трішки перепеклися і потемніли, їх зняти.
- Порізати капустину на досить великі шматки (приблизно 7х7 см), скласти в глибоку каструльку з кришкою, всипати гірчичні зерна. Залити огірковим розсолом, залишити в прохолодному місці на 10-12 годин.
- Дістати капусту з розсолу, бажано виловити трішки гірчичних зерен.
- Видушити у капусту часник, полити олією.
- Подавати до гарячих основних страв.
До цього рецепту також підходить брюссельська капуста, але час її запікання потрібно зменшити втричі і готові качанчики не подрібнювати, а відразу присмачувати розсолом.
Спробуйте також приготувати капусту в медовій заливці.
Якщо вам сподобався рецепт запеченої в рукаві капусти, прокоментуйте його та поділіться цією інформацією з друзями в соціальних мережах.