Капуста запечена в рукаві

Класика української національної кухні! У цієї страви кілька варіантів приготування – хтось цілу капустяну головку відварює у воді, хтось запікає в сотейнику. У нашому рецепті головну роль виконує рукав для запікання. І, треба віддати йому належне – справляється із завданням просто чудово. Капуста виходить м’яка, не пересушена. Саме те, що треба!

Інгредієнти для страви

  • 1 головка капусти

  • 1 літр розсолу із квашених огірків

  • 1 головка часнику

  • 3 столові ложки нерафінованої соняшникової олії

  • 2 чайні ложки гірчиці в зернах.

Рекомендуємо також рецепт квашеної капусти з буряком і часником.

Як приготувати капусту в рукаві

  • Капустину очистити від верхніх листків, покласти цілою в рукав (чи пакет) для запікання, розмістити на деко (нічим не змащувати), якщо надто велика, розрізати на 2-4 частини і поставити в не дуже гарячу духовку з температурою 160-170 градусів на 2-3 години. Стежити за кольором капустини: якщо потемніла, стала рожево-бежевою – можна діставати.
  • Вимкнути вогонь і залишити капустину схолодати прямо в духовці.
  • Розрізати рукав, дістати теплу капустину. Якщо верхні листи трішки перепеклися і потемніли, їх зняти.
  • Порізати капустину на досить великі шматки (приблизно 7х7 см), скласти в глибоку каструльку з кришкою, всипати гірчичні зерна. Залити огірковим розсолом, залишити в прохолодному місці на 10-12 годин.
  • Дістати капусту з розсолу, бажано виловити трішки гірчичних зерен.
  • Видушити у капусту часник, полити олією.
  • Подавати до гарячих основних страв.

До цього рецепту також підходить брюссельська капуста, але час її запікання потрібно зменшити втричі і готові качанчики не подрібнювати, а відразу присмачувати розсолом.

Спробуйте також приготувати капусту в медовій заливці.

Якщо вам сподобався рецепт запеченої в рукаві капусти, прокоментуйте його та поділіться цією інформацією з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора