Кабачки мариновані з кетчупом «Чилі» на зиму

Легкий та швидкий рецепт приготування маринованих кабачків без стерилізації з кетчупом ” Чилі” на зиму. Мабуть кожна господиня цікавиться, як приготувати смачні та водночас хрусткі овочі, при чому використовуючи невеликі, літрові банки.

Гостренька кабачкова закуска, приготування якої не забере багато часу та коштів, зате взимку смакуватиме на мільйон! Неодмінно випробуйте цей рецепт – такого, ви точно ще не куштували.

Ingredients

  • 2 кг кабачків

  • 1 л води

  • 250 мл кетчупу чилі

  • 1,5 скл. цукру

  • 2,5 ст. л. солі

  • 200 мл оцту (9%)

  • суцвіття кропу

  • чорний перець горошком

  • часник

  • лавровий лист.

Спробуйте ще приготувати на зиму класичні мариновані кабачки.

Directions

  • Кабачки порізати кружечками або брусочками. Якщо овочі не дуже молоді, зняти шкірку та видалити насіння.
  • Банки ретельно вимити та висушити в негарячій духовці.
  • На дно кожної банки покласти по одному лавровому листку, зубчику часнику, кілька горошин перцю та кріп.
  • Щільно викласти підготовлені кабачки в банки і залити окропом. Накрити банки кришками і дати їм пропаритися протягом 10-15 хв.
  • 3а той час приготувати маринад. Відміряти потрібну кількість води, поставити на вогонь. Коли почне закипати, додати сіль, цукор, кетчуп та оцет. Довести до кипіння.
  • З усіх банок злити воду та одразу ж залити киплячим соусом по вінця.
  • Закатати кришки, перевернути банки догори дном та щільно вкутати теплою тканиною. Залишити до повного вистигання.

Плоди бажано обирати невеликі, і головне без насіння, так як воно додасть гіркоти вашій страві. Для різноманітності можете покласти моркву, порізану на тонкі смужки, або і взагалі, змішати разом із огірочками. Тим самим, взимку, не доведеться відкривати одразу дві банки.

Плюс такого рецепту в тому, що не потрібно стерилізувати банки, і витрачати час, який можна провести його зі своєю родиною.
Після приготування, щільно накрити консервацію і залишити так на добу, потім зберігати консервацію потрібно в темному та прохолодному місці. А щоб овочі були більш хрусткі, замочіть їх на декілька годин в холодній воді.

За рахунок спецій, така закуска, стане незамінною на вашому святковому столі і підійде до мясних страв,чи навіть риби.

Рекомендуємо також рецепт маринованих огірків з кетчупом чилі.

Якщо вам сподобався та вдався рецепт маринованих кабачків з кетчупом чилі, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис для друзів у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора