Кабачки мариновані з кетчупом «Чилі» на зиму

Гостренька кабачкова закуска, приготування якої не забере багато часу та коштів, зате взимку смакуватиме на мільйон! Неодмінно випробуйте цей рецепт – таких маринованих кабачків ви точно ще не куштували.


Інгредієнти для консервованих кабачків 

2 кг кабачків

1 л води

250 мл кетчупу чилі

1,5 скл. цукру

2,5 ст. л. солі

200 мл оцту (9%)

суцвіття кропу

чорний перець горошком

часник

лавровий лист.

 

Спробуйте ще приготувати на зиму класичні мариновані кабачки.

Як приготувати кабачки з кетчупом чилі на зиму 

Кабачки порізати кружечками або брусочками. Якщо овочі не дуже молоді, зняти шкірку та видалити насіння.

Банки ретельно вимити та висушити в негарячій духовці.

На дно кожної банки покласти по одному лавровому листку, зубчику часнику, кілька горошин перцю та кріп.

Щільно викласти підготовлені кабачки в банки і залити окропом. Накрити банки кришками і дати кабачкам пропаритися протягом 10-15 хв.

3а той час приготувати маринад. Відміряти потрібну кількість води, поставити на вогонь. Коли почне закипати, додати сіль, цукор, кетчуп та оцет. Довести до кипіння.

З усіх банок злити воду та одразу ж залити киплячим маринадом по вінця.

Закатати кришки, перевернути банки догори дном та щільно вкутати теплою тканиною. Залишити до повного вистигання.

 

Рекомендуємо також рецепт маринованих огірків з кетчупом чилі.

 

Якщо вам сподобався та вдався рецепт маринованих кабачків з кетчупом чилі, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис для друзів у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone