Кабачки консервовані на зиму

Узимку такі кабачки складуть серйозну конкуренцію огіркам. Гострі, хрумкі, соковиті, вони стануть незамінним доповненням до овочевого гарніру чи м’ясної страви.

Інгредієнти для страви

  • 7-8 середніх кабачків

  • 2,5 літра води

  • 1,5 склянки оцту

  • 1 склянка цукру

  • 0,5 склянки солі

  • кріп, часник

  • чорний перець горошком

  • лавровий лист

Спробуйте також приготувати кабачкову ікру на зиму.

Як приготувати консервовані кабачки

  • З води, оцту, цукру і солі зварити маринад. Його має повністю вистачити на 6 літрових банок.
  • Саме у стільки банок накласти кабачки, порізані шматочками. У кожну додати гілочку кропу і по 3-4 зубці часнику, а також по 1 лавровому листку та по кілька горошин чорного перцю.
  • Маринадом залити кабачки у банках і поставити стерилізувати на 15 хвилин.
  • Готові кабачки закатати металевими кришками і винести у прохолодне місце.

Можна ще спробувати рецепт кетчупу із кабачків.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора