Гречаники з грибним майонезом
Ви досі думаєте, що страви без м’яса не бувають смачними? А от і ні! Рецепт пісних гречаників – тому яскраве підтвердження. Від таких котлет навіть чоловіки у захваті. А з додаванням грибного майонезу ці гречаники навіть на святковий стіл можна ставити. Готуйте і смакуйте!
Ingredients
- Для котлет:
200 г гречаної крупи
1 цибулина
сіль, перець до смаку.
- Для соуса:
200 г маринованих грибів
100 г соняшникової олії
3 зубці часнику
сіль, спеції до смаку.
Рекомендуємо приготувати ще 12 пісних страв до настання Різдва.
Directions
- Картоплю відварити в кожушку, почистити, натерти на тертці з великими отворами. Зварити гречку.
- Цибулину дрібно порізати, злегка підсмажити, змішати з готовою гречкою і натертою картоплею.
- Сформувати котлетки, обкачати в сухарях, обсмажити на олії.
- Для соусу мариновані гриби промити, подрібнити в блендері разом із часником, поступово додавати олію, збиваючи до консистенції крему.
Полюбляєте гречку? Приготуйте також гречаний суп із грибами. Не пошкодуєте!
Дотримуєтеся церковних постів та практикуєте приготування пісних страв? Вам сподобався рецепт гречаників із грибним майонезом? Будь ласка, напишіть про це в коментарях.