Гречані котлети з грибами

Гречка є універсальним гарніром. Вона підходить як до м’яса-птиці, так і до смажених овочів. А ще каша може бути самостійною стравою, якщо її приготувати у вигляді котлет. Хороший рецепт допоможе їх приготувати.


Інгредієнти для гречаних котлет

1,5 скл. гречаних пластівців

3 скл. води

50 г сушених грибів

1 велика цибулина

1/3 скл. олії

4 ст. ложки борошна

1 яйце

перець, сіль до смаку.

 

Радимо також приготувати гречку по-флотськи.

Як приготувати гречані котлети з грибами

У киплячу підсолену воду всипати пластівці і варити їх на маленькому вогні, прикривши кришкою, 3 хв.

Потім зняти з вогню і залишити на 10 хв. До каші додати подрібнену цибулину та потерту морквину, обсмажені на олії, сіль, перець, а також зварені і перемелені гриби. Можна додати яйце і борошно.

З остиглої каші сформувати котлетки (щоб не прилипала до рук, змочувати їх водою) і обсмажити з обох боків на олії.

Перед подачею полити грибним соусом.

 

Скуштуйте також гречку з грибами в пакеті для запікання.

 

Якщо вам сподобався рецепт гречаних котлет з грибами, розкажіть про нього у соцмережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+1Share on Facebook63Print this pageEmail this to someone