Болгарський перець у помідорній заливці на зиму
Чудове поєднання сезонних овочів – перцю та помідорів – в одній баночці. Рецепт простий і неодноразово випробуваний господинями, а відтак улюблений у багатьох родинах. Перці смакують як закуска, а ароматний соус можна додавати і в борщ, і в голубці, і до макаронів. Спробуйте закрити кілька баночок – не пошкодуєте!
Інгредієнти для перцю в помідорному соусі
Рекомендуємо також рецепт лечо з помідорів та болгарського перцю.
Як приготувати перець в помідорах на зиму
- Перець очистити від плодоніжок та насіння, порізати вздовж на 4-6 частин.
- Помідори помити, порізати на шматочки, змолоти в блендері або перекрутити через м’ясорубку.
- До помідорної маси додати цукор, сіль, оцет та олію.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння. Коли закипить, покласти в помідорний соус порізаний перець. Варити 20 хвилин.
- Киплячим розкласти перець разом із соусом у підготовлені стерильні банки й одразу закрутити стерильними кришками.
- Перевернути догори дном і вкутати до повного охолодження.
Спробуйте ще приготувати перець фарширований рисом.
Якщо вам сподобався рецепт болгарського перцю в помідорній заливці, прокоментуйте його на сайті та поширте в соціальних мережах.