Болгарський перець у помідорній заливці на зиму

Чудове поєднання сезонних овочів – перцю та помідорів – в одній баночці. Рецепт простий і неодноразово випробуваний господинями, а відтак улюблений у багатьох родинах. Перці смакують як закуска, а ароматний соус можна додавати і в борщ, і в голубці, і до макаронів. Спробуйте закрити кілька баночок – не пошкодуєте!

Інгредієнти для перцю в помідорному соусі

  • 3 кг перцю

  • 1,5 помідорів

  • 1 склянка цукру

  • 1 склянка олії

  • 100 мл оцту

  • 2 столові ложки солі.

Рекомендуємо також рецепт лечо з помідорів та болгарського перцю.

Як приготувати перець в помідорах на зиму

  • Перець очистити від плодоніжок та насіння, порізати вздовж на 4-6 частин.
  • Помідори помити, порізати на шматочки, змолоти в блендері або перекрутити через м’ясорубку.
  • До помідорної маси додати цукор, сіль, оцет та олію.
  • Поставити на вогонь, довести до кипіння. Коли закипить, покласти в помідорний соус порізаний перець. Варити 20 хвилин.
  • Киплячим розкласти перець разом із соусом у підготовлені стерильні банки й одразу закрутити стерильними кришками.
  • Перевернути догори дном і вкутати до повного охолодження.

Спробуйте ще приготувати перець фарширований рисом.

Якщо вам сподобався рецепт болгарського перцю в помідорній заливці, прокоментуйте його на сайті та поширте в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора