Як приготувати горох з м’ясом в мультиварці Редмонд

Як швидко приготувати горохову кашу з м’ясом або грибами (печерицями) в мультиварці Редмонд? Сьогодні, ми розповімо, як зварити смачний горох без замочування, щоб він розварився та що додати в горохове пюре. Найкраще він смакує з квашеною капустою, солоними огірками або з іншою консервацією.

Горох — є джерелом корисних речовин та вітамінів, з нього готують багато різних страв, наприклад, гороховий суп, пиріжки, котлети, запіканки або навіть подають як основну страву чи гарнір. Це чудова альтернатива м’ясним стравам, особливо якщо ви вегетаріанець або дотримуєтесь посту. А мультиварка Редмонд, допоможе спростити приготування, тому мерщій, починайте готувати за нашими рецетами.

Рецепти горохового пюре в мультиварці Редмонд

Рецепти горохового пюре в мультиварці Редмонд

Щоб горох точно, не пригорів під час приготування, можна змастити стінки чаші мультиварки, вершковим маслом. Якщо ви не поспішаєте, залийте горох водою на кілька годин або ще краще — на ніч. Готувати горох в мультиварці-скороварці потрібно поки не випарується вся вода. Щоб зробити горох, ще смачніше, замість води, використовуйте м’ясний бульйон або молоко.

Перед тим, як подати горохову кашу, дайте їй настоятися хоча б 10 хвилин. Для приготування в мультиварці, ви можете користуватися різними режимами: “Гасіння”, “Смаження”, “Рис/Гречка”, “Боби”. Без замочування, час приготування буде близько 2 годин. Якщо не додавати м’яса, ви отримаєте класичний рецепт пісного гороху.

1. Горохова каша з м’ясом в мультиварці без замочування

Горохова каша з м'ясом в мультиварці без замочування

Якщо після приготування, пюре залишилось рідким, увімкніть режим “Смаження” або “Випічка” і готуйте 15 хвилин, до повного випаровування рідини, не забуваючи помішувати горохову кашу. Щоб страва стала ще смачніша, ви можете додати під час смаження цибулі солокий перець, моркву та очищені від шкірки помідори. Можна приготувати з будь-яким м’ясом: куркою, свининою, яловичиною, індичкою або взяти взагалі — реберця.

Сода, допоможе зробити горох м’яким та розваристим, при цьому в готовій страві, її не відчуватиметься. Завдяки приготуванні в мультиварці Редмонд, ви заощаджуєте свій час, адже закінувши продукти в чашу, увімкнувши відповідний режим, ви можете спкійно займатися своїми справами, поки горох готується.

Інгредієнти

  • 1 скл гороху

  • 500 г м’яса

  • 2 цибулини

  • 2 скл води або бульйону

  • Олія

  • Сіль, перець, зелень за смаком

  • 1/4 ч. л. соди

Пропонуємо, смачний відео-рецепт горохового супу з м’ясом та ребрами.

як варити горохову кашу без замочування:

  • М’ясо нарізаємо на середні шматочки, кидаємо у чашу мультиварки і готуємо в режимі “Смаження” до золотистості.
  • Подрібнюємо цибулю та кидаємо до м’яса, тушкуємо до її прозорості.
  • Тепер всипаємо горох, заливаємо водою та додаємо спеції, соду. Закриваємо кришку і тушкуємо в режимі “Гасіння” на 1,5-2 години. Подавати в гарячому вигляді, посипавши свіжою зеленню.

2. Рецепт горохового пюре з грибами (печерицями) в мультиварці

Рецепт горохового пюре з грибами (печерицями) в мультиварці

Горох з м’ясом, приготований в мультиварці Редмонд — чудовий варіант для ситного сніданку або обіду, який дуже легко готується. Завдяки такому приладу, каша стає досить м’якою, наваристою, до того ж, зберігає свої корисні властивості. А ще, ви можете регулювати режими, тим самим готуючи рідку або густу кашу.

Кашу з гороху, можете приготувати і з лісових, сушених грибів, наприклад з білих або польських. До того ж, така страва є не лише ситна, а й довго зберігається, тому великої порції, вистачить на кілька днів.

Інгредієнти

  • 2 скл гороху

  • 400 г грибів

  • 2 цибулини

  • 3 ст. л. олії

  • 2 скл води

  • Сіль, перець за смаком

Пропонуємо, класичний пісний гороховий суп-пюре.

як приготувати горохову кашу в мультиварці Редмонд

  • Цибулю поріжте якомога дрібніше, закиньте у чашу мультиварки з олією та готуйте в режимі “Випічка” до золотистого кольору.
  • Потім, додайте порізані гриби та тушкуйте ще 15-20 хвилин, постійно помішуючи.
  • Горох промийте, закиньте до грибів, посоліть, додайте спеції та поставте на режим “Тушкування”, приблизно на 2 години. Подавати гарячою, прикрасивши зеленню.

Спробуйте, приготувати тушковану квашену капусту з м’ясом та грибами.

Як варити горох щоб розварився

Як варити горох щоб розварився

Щоб горох добре розварився, його потрібно замочити на 3-4 години у теплій воді або ще краще, залишити на ніч. Особливо актуально це буде, якщо приготування каші, планується на сніданок. Ще одним способом, буде подрібнити горох у блендері перед приготуванням або вже після, кому як зручніше. Також, для того, щоб горох розварився, його заливають водою та додають пів чайної ложки соди, залишають на 30-40 хвилин і тоді, починають варити. Але не забудьте промити його, щоб соди точно не відчувалось в кінцевій страві. Хоча є господині, які кидають соду одразу в каструлю, але ми не рекомендуємо цього робити, адже аромат все таки може залишитись. Також, не забувайте солити горохову кашу, наприкінці приготування, інакше вам і 2 годин не вистачить.

Але буває і таке, що і замочений горох, погано розварюється, це може свідчити про те, що ви обрали не правильний сорт. Найпопулярніші сорти: цукровий та лущильний, в них міститься достатня кількість крохмалю, що дозволяє повністю розварюватися. Щоб точно не помилитися з вибором, беріть рівної, округлої форми, без шкідників, він не повинен бути зморщений та містити білий наліт (це свідчить про його пересушеність).

Пропонуємо, грибну підливу до гороху.

Теги: