Як приготувати курку: 8 оригінальних рецептів

Смажена курка проста в приготуванні і може стати як буденним ситним обідом, так і прикрасою святкового столу. Ідей, як зготувати смачну курятину – безліч. Ми ж пропонуємо вам 8, на наш погляд, найбільш вдалих та простих варіантів приготування.
1. Курка в томатно-овочевому соусі
Ingredients
тушка курки (частини курки)
200 грамів болгарського перцю
500 грамів помідорів (або 3 ст. ложки томатної пасти)
2 цибулини
невелика головка часнику
2 морквини
100 мілілітрів томатного соку
сіль, перець за смаком
Directions
- Порізати цибулю півкільцями, моркву – кубиками, перець і помідори (попередньо зняти з них шкірку, для цього потрібно їх обдати окропом) порізати невеликими шматочками і помістити все в сковорідку.
- Курку розділити, порізати на шматки і покласти в сковорідку до овочів. Через 5-8 хвилин додати томатний сік, закрити щільно кришкою і смажити 30-40 хвилин.
- Викласти на тарілку, посипати подрібненим часником і зеленню.
Рецепт “копчених” курячих стегенець у цибулинні
2. Смажена курка з чорносливом і грибами
Ingredients
500 грамів курячого філе
300 грамів печериць
200 грамів чорносливу без кісточок
2 цибулини
4 столові ложки олії
пучок петрушки або кропу
сіль і перець до смаку
Directions
- Чорнослив залити гарячою водою на 20 хвилин, після чого обсушити і порізати невеликими шматочками.
- Куряче філе порізати скибочками. Печериці почистити і порізати тонкими пластинами, цибулю порізати півкільцями. На розігрітій сковорідці обсмажити шматки курячого філе до золотистої скоринки, потім додати цибулю і печериці, смажити до повного випаровування рідини. Потім додати чорнослив, сіль, перець, все перемішати і смажити близько 10 хвилин.
- Страву прикрасити дрібно посіченою зеленню петрушки або кропу.
Як знешкодити курку-гриль – читайте ТУТ
3. Смажена курка з сиром
Ingredients
ціла курка
порізана на частини
1 склянка молока
200 грамів твердого сиру
2 яйця
сіль і перець за смаком
олія і вершкове масло для смаження
Directions
- Частини курячої тушки обсмажити до золотистої шкірочки на сковорідці, потім залити її половиною склянки молока і тушкувати до м’якості.
- Інші півсклянки молока збити з яйцями, додати сіль, перець та натертий сир, вимішати все до однорідної маси.
- Відцідити шматки курки від рідини, в якій вона тушкувались, вмочати кожен шматок курки в отриманий кляр, обваляти в панірувальні сухарях і підсмажити на вершковому маслі.
Рецепт курячої домашньої шинки у бляшанці
4. Смажена курка з болгарським перцем і ананасами
Ingredients
600 грамів курячого філе
300 грамів ананаса (м’якоть)
2 болгарські перці
4 столові ложки соєвого соусу
2 столові ложки тертого імбиру
3 столові ложки олії
2 столові ложки оцту
чайна ложка цукру
3 столові ложки крохмалю
сіль, перець та інші спеції до смаку
Directions
- Куряче філе порізати невеликими шматками, посипати крохмалем і перемішати. Болгарський перець очистити від зернят, порізати тоненькою соломкою. Ананас почистити від шкірки і порізати кубиками.
- В окремій посудині з’єднати оцет, соєвий соус і цукор, перемішати до однорідності. Підсмажити куряче філе до золотистої шкірочки, перекласти на тарілку. У цій же сковорідці підсмажити імбир протягом хвилини, додати болгарський перець, а ще через декілька хвилин ананас і куряче філе.
- Залити це все попередньо приготованим соусом, додати спеції, перемішати і смажити ще 5 хвилин. Страва готова.
Рецепт курячих грудок в ананасовому соусі
5. Курка у фользі
Ingredients
тушка курки
1 лимон
4 зубці часнику
5 столових ложок майонезу
сіль, перець, інші спеції до смаку
Directions
- Сік одного лимона з’єднати з майонезом, розчавленим часником, сіллю, перцем та іншими спеціями. Отриманим соусом намастити курку і поставити маринуватись приблизно на 6-8 годин, перевертаючи її через кожні 2-3 години.
- Після маринування курку загорнути у фольгу та запікати близько 1 години при температурі 180º.
- Потім зняти фольгу, полити жиром, який виділився і відправити в духовку до отримання рум’яної шкірочки.
Рецепт курячих ніжок у “торбинках”
6. Курка у вині
Ingredients
тушка курки
200 мілілітрів білого сухого вина
стільки ж вершків
4 зубці часнику
2 чайні ложки солі
20 грамів чебрецю (бажано свіжого)
шприц із товстою голкою
Directions
- Вино, вершки і перетертий часник перемішати до однорідної консистенції, помістити в шприц та проколоти шкірку курки в різних місцях, вливаючи отриманий соус. Під шкірку покласти чебрець, але акуратно щоб не порвати її.
- Маринадом, тим, що залишився, полити курку, накрити харчовою плівкою і залишити на кілька годин (бажано на ніч) маринуватись.
- Потім викласти курку у форму для запікання, збризнути олією, запікати при 180º близько години. Бажано кожні 10 хвилин поливати курку утвореним соком.
Рецепт курячих крилець запечених у пиві
7. Курка на солі
Directions
- Курку промити, обсушити, щоб не залишилось вологи, лапки зв’язати, а крильця обгорнути фольгою.
- На деко викласти шар солі (вся пачка), на неї викласти курку спинкою на сіль.
- Пекти при температурі 180º, розраховуючи час таким чином: 1 кілограм тушки припадає 35 хвилин.
Рецепт курятини з грибами у фользі
8. Курка по-татарськи
Ingredients
тушка курки
порізана на частини
50 грамів вина
2 столові ложки аджики
3 зубці часнику
сіль і спеції за смаком, зелень
Directions
- Тушку курки розділити на шматки і відбити.
- Вино, аджику, сіль і спеції ретельно перемішати і занурити курку в отриманий маринад та залишити на декілька годин.
- На розігрітій сковорідці обсмажити шматки курки з обох сторін, наприкінці додати подрібнений часник і зелень, викласти на тарілку. Страва готова.
Рецепт курячих стегенець у кефірі
А за яким рецептом ви смажите курку? Поділіться власними секретами в коментарях та з друзями в соціальних мережах.