27.01.2016

Як приготувати курку: 8 оригінальних рецептів

Смажена курка проста в приготуванні і може стати як буденним ситним обідом, так і прикрасою святкового столу. Ідей,  як зготувати смачну курятину – безліч. Ми ж пропонуємо вам 8, на наш погляд, найбільш вдалих та простих варіантів приготування.


1. Курка в томатно-овочевому соусі

 

Інгредієнти

  • тушка курки (частини курки)

  • 200 грамів болгарського перцю

  • 500 грамів помідорів (або 3 ст. ложки томатної пасти)

  • 2 цибулини

  • невелика головка часнику

  • 2 морквини

  • 100 мілілітрів томатного соку

  • сіль, перець за смаком

Приготування

  • Порізати цибулю півкільцями, моркву – кубиками, перець і помідори (попередньо зняти з них шкірку, для цього потрібно їх обдати окропом) порізати невеликими шматочками і помістити все в сковорідку.
  • Курку розділити, порізати на шматки і покласти в сковорідку до овочів. Через 5-8 хвилин додати томатний сік, закрити щільно кришкою і смажити 30-40 хвилин.
  • Викласти на тарілку, посипати подрібненим часником і зеленню.
в томатно-овочевому соусі

Рецепт “копчених” курячих стегенець у цибулинні

2. Смажена курка з чорносливом і грибами

Інгредієнти

  • 500 грамів курячого філе

  • 300 грамів печериць

  • 200 грамів чорносливу без кісточок

  • 2 цибулини

  • 4 столові ложки олії

  • пучок петрушки або кропу

  • сіль і перець до смаку

Приготування

  • Чорнослив залити гарячою водою на 20 хвилин, після чого обсушити і порізати невеликими шматочками.
  • Куряче філе порізати скибочками. Печериці почистити і порізати тонкими пластинами, цибулю порізати півкільцями. На розігрітій сковорідці обсмажити шматки курячого філе до золотистої скоринки, потім додати цибулю і печериці, смажити до повного випаровування рідини. Потім додати чорнослив, сіль, перець, все перемішати і смажити близько 10 хвилин.
  • Страву прикрасити дрібно посіченою зеленню петрушки або кропу.
смажена курка з чорносливом і грибами

Як знешкодити курку-гриль – читайте ТУТ

3. Смажена курка з сиром

Інгредієнти

  • ціла курка

  • порізана на частини

  • 1 склянка молока

  • 200 грамів твердого сиру

  • 2 яйця

  • сіль і перець за смаком

  • олія і вершкове масло для смаження

Приготування

  • Частини курячої тушки обсмажити до золотистої шкірочки на сковорідці, потім залити її половиною склянки молока і тушкувати до м’якості.
  • Інші півсклянки молока збити з яйцями, додати сіль, перець та натертий сир, вимішати все до однорідної маси.
  • Відцідити шматки курки від рідини, в якій вона тушкувались, вмочати кожен шматок курки в отриманий кляр, обваляти в панірувальні сухарях і підсмажити на вершковому маслі.
смажена курка з сиром

Рецепт курячої домашньої шинки у бляшанці

4. Смажена курка з болгарським перцем і ананасами

Інгредієнти

  • 600 грамів курячого філе

  • 300 грамів ананаса (м’якоть)

  • 2 болгарські перці

  • 4 столові ложки соєвого соусу

  • 2 столові ложки тертого імбиру

  • 3 столові ложки олії

  • 2 столові ложки оцту

  • чайна ложка цукру

  • 3 столові ложки крохмалю

  • сіль, перець та інші спеції до смаку

Приготування

  • Куряче філе порізати невеликими шматками, посипати крохмалем і перемішати. Болгарський перець очистити від зернят, порізати тоненькою соломкою. Ананас почистити від шкірки і порізати кубиками.
  • В окремій посудині з’єднати оцет, соєвий соус і цукор, перемішати до однорідності. Підсмажити куряче філе до золотистої шкірочки, перекласти на тарілку. У цій же сковорідці підсмажити імбир протягом хвилини, додати болгарський перець, а ще через декілька хвилин ананас і куряче філе.
  • Залити це все попередньо приготованим соусом, додати спеції, перемішати і смажити ще 5 хвилин. Страва готова.
смажена курка з болгарським перцем і ананасами

Рецепт курячих грудок в ананасовому соусі

5. Курка у фользі

Інгредієнти

  • тушка курки

  • 1 лимон

  • 4 зубці часнику

  • 5 столових ложок майонезу

  • сіль, перець, інші спеції до смаку

Приготування

  • Сік одного лимона з’єднати з майонезом, розчавленим часником, сіллю, перцем та іншими спеціями. Отриманим соусом намастити курку і поставити маринуватись приблизно на 6-8 годин, перевертаючи її через кожні 2-3 години.
  • Після маринування курку загорнути у фольгу та запікати близько 1 години при температурі 180º.
  • Потім зняти фольгу, полити жиром, який виділився і відправити в духовку до отримання рум’яної шкірочки.
у фользі

Рецепт курячих ніжок у “торбинках”

6. Курка у вині 

Інгредієнти

  • тушка курки

  • 200 мілілітрів білого сухого вина

  • стільки ж вершків

  • 4 зубці часнику

  • 2 чайні ложки солі

  • 20 грамів чебрецю (бажано свіжого)

  • шприц із товстою голкою

Приготування

  • Вино, вершки і перетертий часник перемішати до однорідної консистенції, помістити в шприц та проколоти шкірку курки в різних місцях, вливаючи отриманий соус. Під шкірку покласти чебрець, але акуратно щоб не порвати її.
  • Маринадом, тим, що залишився, полити курку, накрити харчовою плівкою і залишити на кілька годин (бажано на ніч) маринуватись.
  • Потім викласти курку у форму для запікання, збризнути олією, запікати при 180º близько години. Бажано кожні 10 хвилин поливати курку утвореним соком.
курка у вині

Рецепт курячих крилець запечених у пиві

7. Курка на солі

Інгредієнти

  • тушка курки

  • пачка не йодованої солі

  • перець, приправи до смаку

Приготування

  • Курку промити, обсушити, щоб не залишилось вологи, лапки зв’язати, а крильця обгорнути фольгою.
  • На деко викласти шар солі (вся пачка), на неї викласти курку спинкою на сіль.
  • Пекти при температурі 180º, розраховуючи час таким чином: 1 кілограм тушки припадає 35 хвилин.
на солі

Рецепт курятини з грибами у фользі

8. Курка по-татарськи

Інгредієнти

  • тушка курки

  • порізана на частини

  • 50 грамів вина

  • 2 столові ложки аджики

  • 3 зубці часнику

  • сіль і спеції за смаком, зелень

Приготування

  • Тушку курки розділити на шматки і відбити.
  • Вино, аджику, сіль і спеції ретельно перемішати і занурити курку в отриманий маринад та залишити на декілька годин.
  • На розігрітій сковорідці обсмажити шматки курки з обох сторін, наприкінці додати подрібнений часник і зелень, викласти на тарілку. Страва готова.
курка по-татарськи

Рецепт курячих стегенець у кефірі

А за яким рецептом ви смажите курку? Поділіться власними секретами в коментарях та з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.