Куряча домашня шинка у бляшанці
Унікальний рецепт справжнього домашнього делікатесу, запеченого у циліндричній бляшаній банці! На відміну від магазинної шинки, в якій набір продуктів викликає сумніви, у домашній лише натуральні складники. Жодних барвників, підсилювачів смаку та «єшок». Готова страва виходить дуже ніжна, ароматна і ситна. Скибочки такої шинки прикрасять навіть урочистий стіл. А бутерброд з таким шматочком – просто королівський!
Інгредієнти для домашньої шинки
600 г курячого м’яса
1 столова ложка (з верхом) швидкорозчинного желатину
3 зубки часнику
сіль, чорний мелений перець, інші приправи до смаку
Рекомендуємо також рецепт свинячої шинки в торбинці.
Як приготувати курячу шинку в банці
- Для приготування цієї шинки можна взяти м’ясо цілої курки, відділене від кісток, решту інгредієнтів вирахувати відповідно до рецепту. Шкірку можна не обрізати. Однак якщо ви її не любите, краще зніміть.
- Куряче м’ясо та шкірки порізати на дрібні шматочки, посолити, поперчити, додати подрібнений часник, желатин та спеції (мускатний горіх, паприку, гірчицю в зернах, мелений лавровий лист). Добре все перемішати і залишити на 15-20 хвилин.
- Відрізати потрібну довжину рукава чи пакета для запікання і зав’язати один кінець ниткою. Вкласти пакет у бляшану банку (обсягом близько 600 мл, наприклад, з-під консервованих ананасів), щільно вкласти туди м’ясо і зав’язати другий кінець.
- Банку поставити на деко, бо сік з м’яса може трохи витікати.
- Поставити шинку в розігріту до 190 градусів духовку близько однієї години.
- Готову шинку залишити в банці до повного охолодження, поставити у холодильник не менш як на 6 годин.
- Охолоджену шинку дістати з холодильника, звільнити від пакета і порізати скибочками.
Спробуйте ще приготувати “мармуровий” рулет з курятини.
Вам сподобався рецепт курячої домашньої шинки у бляшанці? Готуєте такий самий, але склад інгредієнтів дещо відрізняється – напишіть про це у коментарях.