Куряча домашня шинка у бляшанці

Поділитись публікацією:

Унікальний рецепт справжнього домашнього делікатесу, запеченого у циліндричній бляшаній банці! На відміну від магазинної шинки, в якій набір продуктів викликає сумніви, у домашній лише натуральні складники. Жодних барвників, підсилювачів смаку та «єшок». Готова страва виходить дуже ніжна, ароматна і ситна. Скибочки такої шинки прикрасять навіть урочистий стіл. А бутерброд з таким шматочком – просто королівський!

Інгредієнти для домашньої шинки

  • 600 г курячого м’яса

  • 1 столова ложка (з верхом) швидкорозчинного желатину

  • 3 зубки часнику

  • сіль, чорний мелений перець, інші приправи до смаку

Рекомендуємо також рецепт свинячої шинки в торбинці.

Як приготувати курячу шинку в банці

  • Для приготування цієї шинки можна взяти м’ясо цілої курки, відділене від кісток, решту інгредієнтів вирахувати відповідно до рецепту. Шкірку можна не обрізати. Однак якщо ви її не любите, краще зніміть.
  • Куряче м’ясо та шкірки порізати на дрібні шматочки, посолити, поперчити, додати подрібнений часник, желатин та спеції (мускатний горіх, паприку, гірчицю в зернах, мелений лавровий лист). Добре все перемішати і залишити на 15-20 хвилин.
  • Відрізати потрібну довжину рукава чи пакета для запікання і зав’язати один кінець ниткою. Вкласти пакет у бляшану банку (обсягом близько 600 мл, наприклад, з-під консервованих ананасів), щільно вкласти туди м’ясо і зав’язати другий кінець.
  • Банку поставити на деко, бо сік з м’яса може трохи витікати.
  • Поставити шинку в розігріту до 190 градусів духовку близько однієї години.
  • Готову шинку залишити в банці до повного охолодження, поставити у холодильник не менш як на 6 годин.
  • Охолоджену шинку дістати з холодильника, звільнити від пакета і порізати скибочками.

Спробуйте ще приготувати “мармуровий” рулет з курятини.

Вам сподобався рецепт курячої домашньої шинки у бляшанці? Готуєте такий самий, але склад інгредієнтів дещо відрізняється – напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...