Курячі грудки в ананасовому соусі

Якщо ви любите курятину, то неодмінно полюбите її в ананасній варіації за нашим рецептом. Біле м’ясо курячих грудок у поєднанні з ананасовим сиропом виходить надзвичайно ніжне і пікантне. А шматочки ананаса у соєво-оливковому соусі надають страві певного екзотичного настрою.

До речі, із цим вишуканим соусом можна приготувати і свинину. Однак варто врахувати, що свиняче м’ясо потребує більш тривалої термічної обробки.

Інгредієнти для курки в соусі

  • 500 г курячої грудки

  • банка консервованих ананасів (350 г)

  • 1 цибулина

  • 1 болгарський перець

  • 2-3 ст. ложки соєвого соусу

  • 2 ст. ложки оливкової олії

  • 1 ст. ложка крохмалю

  • 1 ч. ложка паприки

  • сіль, перець на смак

  • соняшникова олія для смаження

Рекомендуємо ще приготувати курячі крильця, запечені у пиві.

Як приготувати курячі грудки з ананасами

  • Курячі грудки промити, обсушити паперовим рушником.
  • Порізати тонкими смужками поперек волокон.
  • Змішати оливкову олію з соєвим соусом, паприкою, чорним перцем і сіллю.
  • Порізані грудки покласти в цю суміш, добре перемішати, відставити в прохолодне місце.
  • Цибулю і перець порізати півкільцями. Обсмажити в невеликій кількості олії на помірному вогні.
  • Покласти до овочів порізане куряче м’ясо, смажити все разом, періодично помішуючи.
  • З банки з ананасами злити сироп у склянку. До сиропу додати крохмаль, добре перемішати.
  • Ананаси порізати, додати в пательню до курки з овочами.
  • Смажити протягом кількох хвилин, а потім влити ананасовий сироп з крохмалем.
  • Дати закипіти, готувати кілька хвилин, поки рідина не загусне.
  • Подавати з овочевим гарніром або як самостійну страву.

Радимо також рецепт свинини під ананасами в духовці.

Якщо вам сподобався рецепт курячих грудок в ананасовому соусі, порекомендуйте його випробувати друзям у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора