Курячі грудки в ананасовому соусі
Якщо ви любите курятину, то неодмінно полюбите її в ананасній варіації за нашим рецептом. Біле м’ясо курячих грудок у поєднанні з ананасовим сиропом виходить надзвичайно ніжне і пікантне. А шматочки ананаса у соєво-оливковому соусі надають страві певного екзотичного настрою.
До речі, із цим вишуканим соусом можна приготувати і свинину. Однак варто врахувати, що свиняче м’ясо потребує більш тривалої термічної обробки.
Інгредієнти для курки в соусі
500 г курячої грудки
банка консервованих ананасів (350 г)
1 цибулина
1 болгарський перець
2-3 ст. ложки соєвого соусу
2 ст. ложки оливкової олії
1 ст. ложка крохмалю
1 ч. ложка паприки
сіль, перець на смак
соняшникова олія для смаження
Рекомендуємо ще приготувати курячі крильця, запечені у пиві.
Як приготувати курячі грудки з ананасами
- Курячі грудки промити, обсушити паперовим рушником.
- Порізати тонкими смужками поперек волокон.
- Змішати оливкову олію з соєвим соусом, паприкою, чорним перцем і сіллю.
- Порізані грудки покласти в цю суміш, добре перемішати, відставити в прохолодне місце.
- Цибулю і перець порізати півкільцями. Обсмажити в невеликій кількості олії на помірному вогні.
- Покласти до овочів порізане куряче м’ясо, смажити все разом, періодично помішуючи.
- З банки з ананасами злити сироп у склянку. До сиропу додати крохмаль, добре перемішати.
- Ананаси порізати, додати в пательню до курки з овочами.
- Смажити протягом кількох хвилин, а потім влити ананасовий сироп з крохмалем.
- Дати закипіти, готувати кілька хвилин, поки рідина не загусне.
- Подавати з овочевим гарніром або як самостійну страву.
Радимо також рецепт свинини під ананасами в духовці.
Якщо вам сподобався рецепт курячих грудок в ананасовому соусі, порекомендуйте його випробувати друзям у соціальних мережах.