Топ-11 смачних рекордів України

Смачними рекордами дивують не лише іноземці, а й наші співвітчизники. У кожному куточку України створюють їстівні дива, які ми з вами маємо можливість розглянути у нашому рейтингу ТОП-11 їстівних рекордів України.


 

1. “Куліш миру”

У Харківській області приготували куліш вагою 3000 кілограмів (це 12000 порцій), увійшовши з цим рекордом у “Книгу рекордів України”. Каша варилася в унікальному казані об’ємом близько 4 тисяч літрів. На його приготування пішло 2300 літрів води, 500 кілограмів пшона, 150 кілограмів м’яса, 5 літрів олії, 100 кілограмів сала і стільки ж цибулі та моркви.

куліш

Рецепт кулешу миру.

2. “Рекордний” глінтвейн 

У Львові вирішили здивувати великою кількістю глінтвейну, а саме зваривши 350 літрів. Його приготували у найбільшому чані України для глінтвейну. Після встановленого рекорду пряним напоєм пригощали всіх охочих.

глінтвейн

Рецепт глінтвейну з родзинками та імбиром.

3. Найдовший рол

У мальовничій Полтаві приготували найдовший рол в Україні. Його довжина досягла 36 метрів. Для його приготування використали близько 50 кілограмів інгредієнтів. Для жителів міста це був приємний та смачний сюрприз.

найдовший рол

Рецепт рулету з лаваша та крабових паличок.

4. Торт велетень

Кондитери міста Кременчук приготували величезний тортик вагою 299 кілограмів, шириною 2 метри і довжиною 2 метри 10 сантиметрів. Над солодким шедевром працювало 10 кондитерів, не покладаючи рук протягом 3 діб. Головною родзинкою були їстівні фото міста, які прикрасили торт.

торт велетень

Рецепт торта “Жіночі примхи”.

5. Калита 

У Вінницькій області спекли найбільший в Україні обрядовий хліб – калиту. Три дні працювали 12 пекарів, щоб їхній витвір потрапив у “Книгу рекордів України”. Ширина обрядового хліба сягала 1 метр 10 сантиметрів, довжина – 1 метр 28 сантиметрів. Вага калити була 310 кілограмів.

найбільша калита

Рецепт гарбузового кексу на кефірі

6. Футбольний м’яч із сала

А Луцьк, надихнувшись тематикою Євро 2012, презентував для гостей міста просто гігантський футбольний м’яч із сала. Діаметром м’ячик був 6 метрів 45 сантиметрів, а висотою 2,3 метри. На його виготовлення пішло близько 600 кілограмів сала.

мяч із сала

7. Серце із сала 

У Львові в музеї-ресторані сала створили та помістили у спеціалоьний холодильник найбільше у світі серце. Серце із сала має 85 сантиметрів заввишки, а товщина його становить 55 сантиметрів.

серце з сала

12 рецептів простих та вишуканих закусок із сала

8. Коровай-коровай 

Пекарям Вінниччини сподобалось ставити рекорди і вони знову здивували Україну. Цього разу великим короваєм та ще й спеченим за старовинним рецептом. Коровай-гігант складався з 5 ярусів і важив півтонни. Над ним працювали 20 професіоналів, які випікали його 36 годин. Для виготовлення короваю використали тонну борошна, 200 кілограмів цукру, 2000 яєць, 350 літрів молока, 10 кілограмів ванільного цукру та ще багато інгредієнтів у чималеньких кількостях.

коровай

Рецепт завиванця із маком у хлібопічці

9. Набільший медівник

У місті Калуш Івано-Франківської області спекли найбільший в Україні медівник вагою 440 кілограмів, завдовжки 20 метрів. На смачний рекорд пішло понад 200 кілограмів борошна, 75 кілограмів цукру і 53 кілограми меду.

медівник

Рецепт медівника у мультиварці

10. Шоколадне серце

Львів уже давно прославився своїм смачним шоколадом. Цього разу львів’ян та гостей міста потішили великим шоколадним серцем вагою 170,5 кілограма. Ширина серця сягнула понад 4,5 метра. З 15000 шоколадних доміно виклали велетенське серце. Львів’яни показали, що шоколаду багато не буває.

шоколадне серце

16 рецептів гарячого шоколаду, від якого енможливо відмовитися

Найдовший хачапурі 

І знову відзначився Луцьк, приготувавши найдовший хачапурі в Україні, довжиною 9 метрів 72 сантиметра. На приготування пішло 6 кілограмів листкового тіста, 20 яєць і близько 6-ти кілограмів сиру. Рекорд можна вважати світовим, тому що до цього найбільший хачапурі досягав лише 8 метрів.

хачапурі

Рецепт хачапурі з сиром

Готуйте з любов’ю, встановлюйте свої власні рекорди та діліться з нами в коментарях!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора