Медівник у мультиварці
Улюблений для багатьох поколінь пляцок у сучасному кухонному гаджеті. За цим рецептом медівник виходить ніжним, пористим, а в поєднанні зі сметанним кремом просто тане у роті. Спробуйте приготувати його в мультиварці один раз – і цей десерт стане вашим улюбленим.
Ingredients
5 яєць
5 ст. ложок рідкого меду (якщо густий, розігріти на водяній бані)
2 скл. цукру
2 скл. пшеничного борошна
1 ч. ложка соди, погашеної оцтом
500 мл сметани
0,5 ч. ложки ванільного цукру
100 г волоських горіхів
Рекомендуємо також приготувати шоколадний медівник з чорносливом.
Directions
- Яйця розділити на жовтки і білки.
- Спершу збити білки в міцну піну з 0,5 склянки цукру, відставити.
- Окремо з другою половиною склянки цукру збити жовтки набіло. До жовтків додати мед, соду, погашену оцтом. Невеликими порціями додати просіяне борошно. В самому кінці додавати збиті білки і обережно вимішати ложкою чи лопаткою (не збивати!).
- Каструлю мультиварки змастити маслом або маргарином. Вилити туди тісто.
- Увімкнути мультиварку, вибрати режим «Випічка», час – 45 хвилин. Після звукового сигналу встромити у бісквіт зубочистку, якщо тісто сирувате, продовжити випікання ще на 10 хвилин.
- Готовий корж залишити у мультиварці на 15-20 хвилин, дістати і повністю остудити.
- Сметану збити зі склянкою цукру і ваніліном.
- Охолоджений бісквіт розрізати впоперек на 2-3 коржі. Змастити сметанним кремом. Верх і боки посипати подрібненими горіхами.
Радимо ще переглянути рецепт медівника з горіхами.
Якщо вам сподобався рецепт медівника в мультиварці, розкажіть про це у коментарях та соцмережах.