Гарбузовий кекс на кефірі
Рецепт кекса на кефірі з манкою, без борошна і яєць. Ароматний, ніжний, вологий, просякнутий апельсиновим сиропом, він просто танутиме в роті. Такий кекс – серйозний конкурент навіть найвишуканішому торту! А готується дуже легко і швидко. Щоправда, так само швидко зникає з тарілки.
Інгредієнти для гарбузового кекса з манкою
2 скл. гарбузового пюре
250 мл кефіру або кислого молока
1,5 цукру (0,5 скл. в тісто, 1 скл. в сироп)
1,5 скл. манки
100 мл олії
1,5 ч. ложки розпушувача для тіста
1 апельсин (цедра в тісто, сік для сиропу)
0,5 скл. води
масло або маргарин для змащування форми
родзинки, курага цукати на смак.
Приготуйте також гарбузовий пиріг із сиром.
Як приготувати гарбузовий кекс на кефірі
- Гарбуз потерти на дрібній тертці (як на деруни) або змолоти в блендері в пюре.
- До гарбузового пюре додати цукор, манку, розпушувач, кефір, олію і апельсинову цедру. Добре вимішати до однорідного стану. Тісто має бути консистенції як на оладки. Можна додати родзинки, горішки або цукати.
- Духовку розігріти до 180 градусів.
- Форму для кекса змастити маслом або маргарином , притрусити борошном.
- Викласти у форму тісто і поставити в розігріту духовку на 45-50 хвилин.
- Поки кекс печеться, приготувати сироп: змішати в каструльці воду, цукор і апельсиновий сік, помішуючи довести до кипіння і поварити 3 хвилини, охолодити.
- Готовність кекса перевірити дерев’яною шпажкою.
- Дістати кекс з духовки, ще гарячий щедро полити сиропом.
- Дочекатися, поки рівномірно просякне сиропом і схолоне, а тоді порізати на шматочки.
Радимо ще переглянути рецепт манного кекса з курагою.
Якщо вам сподобався рецепт гарбузового кекса на кефірі без яєць, поділіться ним з друзями в соцмережах.