06.06.2015

Хачапурі з сиром

Насправді хачапурі далеко не українська страва, тож інгредієнти для неї беруться теж відповідні. Ми ж спробуємо пристосувати її до українських реалій і використаємо продукти, які можна придбати у найближчому магазині.

Інгредієнти для страви

  • Для тіста:
  • склянка кефіру

  • 1 яйце

  • неповна чайна ложка соди

  • столова ложка соняшникової олії

  • борошно

  • половина чайної ложки солі

  • чайна ложка цукру

  • Для начинки:
  • 400 грамів твердого сиру

  • 100 грамів вершкового масла

  • зелень

  • соняшникова олія для смаження

Можна ще приготувати коржики з сиром і часником.

Як приготувати хачапурі з сиром

  • Соду всипати у кефір і почекати хвилин 15, щоб її згасити. Яйце збити з цукром і сіллю.
  • У миску насипати борошна, зробити в ньому заглибину, у яку вилити кефір і збите яйце, олію. Підсипаючи ще борошно, замісити тісто.
  • Для начинки масло розтопити, натерти у нього сир, додати подрібнені часник і зелень. Усе перемішати.
  • Поділити тісто на 4 частини.
  • Зі шматка тіста розкачати квадрат товщиною 4-5 міліметрів. На середину класти начинку, розмазувати її і згортати тісто у вигляді конверта. Заліпити усі краї. Можна хачапурі робити і круглими, словом, довільної форми і довільного розміру.
  • Смажити в олії до золотистого кольору з обох боків.

Спробуйте також рецепт рулетиків із сиром.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.