Хачапурі з сиром
Насправді хачапурі далеко не українська страва, тож інгредієнти для неї беруться теж відповідні. Ми ж спробуємо пристосувати її до українських реалій і використаємо продукти, які можна придбати у найближчому магазині.
Інгредієнти для страви
- Для тіста:
склянка кефіру
1 яйце
неповна чайна ложка соди
столова ложка соняшникової олії
половина чайної ложки солі
чайна ложка цукру
- Для начинки:
400 грамів твердого сиру
100 грамів вершкового масла
зелень
соняшникова олія для смаження
Можна ще приготувати коржики з сиром і часником.
Як приготувати хачапурі з сиром
- Соду всипати у кефір і почекати хвилин 15, щоб її згасити. Яйце збити з цукром і сіллю.
- У миску насипати борошна, зробити в ньому заглибину, у яку вилити кефір і збите яйце, олію. Підсипаючи ще борошно, замісити тісто.
- Для начинки масло розтопити, натерти у нього сир, додати подрібнені часник і зелень. Усе перемішати.
- Поділити тісто на 4 частини.
- Зі шматка тіста розкачати квадрат товщиною 4-5 міліметрів. На середину класти начинку, розмазувати її і згортати тісто у вигляді конверта. Заліпити усі краї. Можна хачапурі робити і круглими, словом, довільної форми і довільного розміру.
- Смажити в олії до золотистого кольору з обох боків.
Спробуйте також рецепт рулетиків із сиром.