16.10.2015

Завиванець із маком у хлібопічці

Якщо ви – власник хлібопічки і використовуєте її виключно для випікання домашнього хліба, то багато втрачаєте. Адже у цьому сучасному кухонному гаджеті можна готувати все – і кекси, і шарлотки і навіть пироги. Так, технологія і рецепт приготування макового завиванця трішки ускладнює процес, але результат того вартий.

Інгредієнти для завиванця з маком

  • 1,5 ч. ложки сухих дріжджів

  • 450 г борошна

  • 1 яйце

  • 4 столові ложки цукру

  • 40 г вершкового масла

  • 200 мл молока

  • щіпка солі та ваніліну

  • Начинка:
  • 200 г маку

  • 0,5 склянки цукру

  • 80 мл молока

Спробуйте ще приготувати пончики з маком. 

Як приготувати маковий завиванець у хлібопічці

  • Молоко підігріти до 40 градусів (щоб не обпікало опущений в нього палець) та вилити в чашу хлібопічки. Додати дріжджі.
  • Яйце збити з цукром, ваніліном та сіллю. Масло розтопити та охолодити до кімнатної температури. Все вилити у молоко з дріжджами.
  • Додати просіяне борошно, обрати програму «тісто».
  • Після сигналу про закінчення програми дістати тісто з хлібопічки, вийняти лопатку-мішалку.
  • Поки замішується тісто, приготувати начинку. Мак залити гарячим молоком і поставити на маленький вогонь. Поварити 2-3 хвилини, постійно помішуючи, накрити кришкою. Дати постояти 10 хвилин, щоб набухнув, додати цукор. Змолоти блендером або інтенсивно розтерти товкачем.
  • Готове тісто розділити на 4 частини. Кожну частину розкачати в прямокутний пласт, рівномірно намастити начинкою і закрутити в рулети, защіпнути краї.
  • Скласти рулети у відерце хлібопічки (два знизу і два зверху), закрити кришку і дати постояти 30-40 хвилин.
  • Коли тісто підійде, змастити верх підсолодженою водою або чаєм, посипати сухим маком.
  • Обрати режим «випічка», час 60 хвилин.
  • Готовий завиванець дістати з хлібопічки, остудити, порізати скибочками.

Рекомендуємо також рецепт німецького макового сирника.

Якщо вам сподобався рецеп маківника у хлібопічці, напишіть відгук на сайті та поширте серед друзів у соцмережах. Нехай смакує всім!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.