Страви в сувіді | Топ 3 рецепти методом “Sous-vide”
Як приготувати страви в сувіді? Спробуйте, топ 3 корисних рецепти методом “Sous-vide”: королівський лосось, стегно кролика та овочеве асорті у вакуумі. Страви за такою технологією підійдуть як для здорового харчування, так і на святковий стіл, чи романтичну вечерю.
Техніка “су-від” дозволяє готувати делікатні та соковиті страви, які не будуть пересушені, пересмажені, або ж навпаки — сирими. А ще, продукти для су-від можна приготувати завчасно: у вакуумний мішечок помістити м’ясо разом зі спеціями та відправити у морозильну камеру. Після чого, ви можете у будь-який час розморозити страву, і приготувати її за лічені хвилини.
Як приготувати страви в “су-віді”
Страви в сувіді готуються дуже просто, все що вам потрібно: помістити продукт у вакуумний пакетик та відправити у гастроємність з кришкою К SOFTCOOKER Sirman Y09, і за допомогою термопроцессора Sirman Softcooker Y09, який контролює температуру до 0,1 °C. і виставити потрібну , адже від неї в першу чергу залежить приготування продуктів. Решту процесу зробить за вас апарат. До того, на відміну від смаження або запікання, продукт неможливо зіпсувати.
Продукти готуються не у воді, а у власному соку, тому і смак виходить набагато кращим, адже не будемо забувати, що при високій температурі, їх корисні властивості, мають особливість руйнуватися. Тому приготування в такій техніці, дозволяє підтримувати потрібні мікроелементи страв у потрібному стані.
1. Королівський лосось “Sous-vide”
Така страва виходить соковитою та корисною. Масло у вакуумному пакетику потрібно для того, щоб шматочки лосося не злиплись під час приготування. Чудово підійде для святкової або романтичної вечері.
Подавати з будь-яким гарніром, я надаю перевагу спаржі, моркві, цукіні, які теж приготовані методом Sous-vide (рецепт овочевого асорті ви знайдете нижче). Прикрасити можна насінням кунжуту, шматочками лимону, морською сіллю та гілочками петрушки або кропу.
Ingredients
300 г. філе лосося
100 г. оливкової олії
50 г. вершкового масла
дрібка насіння коріандра.
сіль, перець
Приготуйте, скумбрію у білому вині з томатами.
Directions
- Температуру встановіть на 43 °C.
- За потребою, видаліть кістки та зніміть шкірку.
- Філе поріжте на кілька частин.
- Налийте олію в герметичний пакет та помістіть туди філе рибу. Запакуйте пакет за допомогою вакууматора.
- Помістіть рибу в гастроємність і виставіть таймер на 35 хвилин.
- Після приготування викладіть рибу на паперовий рушник для позбавлення зайвого жиру.
- Розігрійте сковороду з вершковим маслом до золотистого кольору, додайте солі та коріандру, обсмажте лосось на великому вогні кожну сторону приблизно хвилину.
2. Стегно кролика методом “Sous-vide”
Всі знають що м’ясо кролика легко пересушити, тому з цим рецептом ви можете не хвилюватись, готуватиметься воно за допомогою комплекта Sirman SoftCooker Y09 з гастроємністю і кришкою. Якщо ваш кролик не домашній, а дикий, краще залишити його не на 9 годин а не менше ніж на 14.
Якщо ви полюбляєте золостисту скоринку, можна обсмажити кролячі стегна на великому вогні до 2 хвилин. Після смаженні ще раз просякнути серветками.
Ingredients
2 стегна кролика
20 г. вершкового кролика
2 гілочки чебреця
2 шт. лаврового листка
сіль, перець за смаком.
оливкова олія для смаження
Спробуйте, кролятину тушковану у вершках.
Directions
- За допомогою термостату розігріти воду до 64°C.
- В ступці подрібнити лаврові листи та чебрець, додати сіль та перець.Готовою сумішю натерти шматочки кролика.
- Відправити м’ясо разом із маслом у вакуумний пакет. Покласти у водяну баню, залишити на 9 годин.
- Після приготування просякнути паперовим рушником та подавати до столу.
3. Овочеве асорті у вакуумі за технологією “Sous-vide”
Таким способом можна приготувати кукурудзу, брюсельську капусту, гарбуз, зелену цибулю, або будь-які інші продукти. Якщо при техніці сувід, м’ясо стає делікатним та соковитим, то у випадку овочів, навпаки – вони залишаються хрусткими та зберігають свою свіжість, чого ви ніколи не досягнете будь-яким іншим способом.
Ідеальний варіант для пісного або вегетаріанського харчування. За бажанням можна посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки,укропу та зеленої цибулі.
Приготуйте, смажений перчик.
Directions
- Видаляємо з кабачка насіння та ріжем на кубики. Трішки поливаємо оливковою олією.
- Моркву очищуємо, нарізаємо соломкою.
- Зі спаржи очищуємо шкірку та товсті кінчики.
- Підготовані овочі кладемо у вакуумний пакет, і готуємо методом “су-від” протягом 30 хвилин при температурі 75°C.
Рекомендуємо приготувати соковитий стейк Рібай за технологією “Sous-vide”.
Надіємось, вам сподобалися рецепти за технологією “Sous-vide”. Зауважимо, що професійні спеціалісти магазину «Кухарт» із задоволенням надає все необхідне обладнання для приготування страв за технологією Sous Vide. Доставка буде здійснена в короткі терміни в будь-який куточок країни. До товару додається гарантія і якісна технічна підтримка від професіоналів магазину.