28.08.2020

Страви в сувіді | Топ 3 рецепти методом “Sous-vide”

Страви в сувіді. Топ 3 рецепти

Як приготувати страви в сувіді? Спробуйте, топ 3 корисних рецепти методом “Sous-vide”: королівський лосось, стегно кролика та овочеве асорті у вакуумі. Страви за такою технологією підійдуть як для здорового харчування, так і на святковий стіл, чи романтичну вечерю.

Техніка “су-від” дозволяє готувати делікатні та соковиті страви, які не будуть пересушені, пересмажені, або ж навпаки — сирими. А ще, продукти для су-від можна приготувати завчасно: у вакуумний мішечок помістити м’ясо разом зі спеціями та відправити у морозильну камеру. Після чого, ви можете у будь-який час розморозити страву, і приготувати її за лічені хвилини.

Як приготувати страви в “су-віді”

Страви в сувіді готуються дуже просто, все що вам потрібно: помістити продукт у вакуумний пакетик та відправити у гастроємність з кришкою К SOFTCOOKER Sirman Y09, і за допомогою термопроцессора Sirman Softcooker Y09, який контролює температуру до  0,1 °C. і виставити потрібну , адже від неї в першу чергу залежить приготування продуктів. Решту процесу зробить за вас апарат. До того, на відміну від смаження або запікання, продукт неможливо зіпсувати.

Продукти готуються не у воді, а у власному соку, тому і смак виходить набагато кращим, адже не будемо забувати, що при високій температурі, їх корисні властивості, мають особливість руйнуватися. Тому приготування в такій техніці, дозволяє підтримувати потрібні мікроелементи страв у потрібному стані.

1. Королівський лосось “Sous-vide”

Королівський лосось “Sous-vide”

Така страва виходить соковитою та корисною. Масло у вакуумному пакетику потрібно для того, щоб шматочки лосося не злиплись під час приготування. Чудово підійде для святкової або романтичної вечері.

Подавати з будь-яким гарніром, я надаю перевагу спаржі, моркві, цукіні, які теж приготовані методом Sous-vide (рецепт овочевого асорті ви знайдете нижче). Прикрасити можна насінням кунжуту, шматочками лимону, морською сіллю та гілочками петрушки або кропу.

Інгредієнти

  • 300 г. філе лосося

  • 100 г. оливкової олії

  • 50 г. вершкового масла

  • дрібка насіння коріандра.

  • сіль, перець

Приготуйте, скумбрію у білому вині з томатами.

Приготування

  • Температуру встановіть на 43 °C.
  • За потребою, видаліть кістки та зніміть шкірку.
  • Філе поріжте на кілька частин.
  • Налийте олію в герметичний пакет та помістіть туди філе рибу. Запакуйте пакет за допомогою вакууматора.
  • Помістіть рибу в гастроємність і виставіть таймер на 35 хвилин.
  • Після приготування викладіть рибу на паперовий рушник для позбавлення зайвого жиру.
  • Розігрійте сковороду з вершковим маслом до золотистого кольору, додайте солі та коріандру, обсмажте лосось на великому вогні кожну сторону приблизно хвилину.

2. Стегно кролика методом “Sous-vide”

Стегно кролика методом "Sous-vide"

Всі знають що м’ясо кролика легко пересушити, тому з цим рецептом ви можете не хвилюватись, готуватиметься воно за допомогою комплекта Sirman SoftCooker Y09 з гастроємністю і кришкою. Якщо ваш кролик не домашній, а дикий, краще залишити його не на 9 годин а не менше ніж на 14.

Якщо ви полюбляєте золостисту скоринку, можна обсмажити кролячі стегна на великому вогні до 2 хвилин. Після смаженні ще раз просякнути серветками.

Інгредієнти

  • 2 стегна кролика

  • 20 г. вершкового кролика

  • 2 гілочки чебреця

  • 2 шт. лаврового листка

  • сіль, перець за смаком.

  • оливкова олія для смаження

Спробуйте, кролятину тушковану у вершках.

Приготування

  • За допомогою термостату розігріти воду до 64°C.
  • В ступці подрібнити лаврові листи та чебрець, додати сіль та перець.Готовою сумішю натерти шматочки кролика.
  • Відправити м’ясо разом із маслом у вакуумний пакет. Покласти у водяну баню, залишити на 9 годин.
  • Після приготування просякнути паперовим рушником та подавати до столу.

3. Овочеве асорті у вакуумі за технологією “Sous-vide”

Овочеве асорті у вакуумі за технологією "Sous-vide"

Таким способом можна приготувати кукурудзу, брюсельську капусту, гарбуз, зелену цибулю, або будь-які інші продукти. Якщо при техніці сувід, м’ясо стає делікатним та соковитим, то у випадку овочів, навпаки – вони залишаються хрусткими та зберігають свою свіжість, чого ви ніколи не досягнете будь-яким іншим способом.

Ідеальний варіант для пісного або вегетаріанського харчування. За бажанням можна посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки,укропу та зеленої цибулі.

Інгредієнти

  • 200 г. кабачків

  • 250 г. моркви

  • 100 г. спаржи

  • оливкова олія

Приготуйте, смажений перчик.

Приготування

  • Видаляємо з кабачка насіння та ріжем на кубики. Трішки поливаємо оливковою олією.
  • Моркву очищуємо, нарізаємо соломкою.
  • Зі спаржи очищуємо шкірку та товсті кінчики.
  • Підготовані овочі кладемо у вакуумний пакет, і готуємо методом “су-від” протягом 30 хвилин при температурі 75°C.

Рекомендуємо приготувати соковитий стейк Рібай за технологією “Sous-vide”.

Надіємось, вам сподобалися рецепти за технологією “Sous-vide”. Зауважимо, що професійні спеціалісти магазину «Кухарт» із задоволенням надає все необхідне обладнання для приготування страв за технологією Sous Vide. Доставка буде здійснена в короткі терміни в будь-який куточок країни. До товару додається гарантія і якісна технічна підтримка від професіоналів магазину.

Залишити коментар

Your email address will not be published.