28.08.2020

Стейк Рібай за технологією “Sous-vide” | Рецепт страви в сувіді

Стейк Рібай в сувіді

Як приготувати стейк Рібай за технологією “Sous-vide” (су-від). Сьогодні, ми продемонструємо рецепт страви в сувіді з компактним комплектом Sirman SoftCooker Y09 з гастроємністю і кришкою.

За потреби можна придбати окремо термопроцессор Sirman Softcooker Y09 та ванну для термостата Apach ASV2. З його допомогою, виходять неймовірно ніжні та соковиті страви, адже температура однакова що всередині страви, наприклад в м’ясі або рибі, так і зовні. В цьому пристої, продукти готуються рівномірно, тим самим, ви не ризикуєте пересушити чи пересмажити їх.

Особливість та переваги приготування страв “су-від”

Переваги такого приготування, полягають в тому, що продукти не контактують з повітрям та не окислюються водою, тим самим зберігають весь свій смак та аромат. Сама техніка “Sous-vide” походить з французької, і означає “під вакуумом”. Тобто, продукти поміщають в спеціальний мішечок, з якого викачують повітря, потім їх кладуть у спеціальну ванну з водою, нагріту до сталої температури.

Особливість, такої технології “су-від” в тому що страви готуються при низькій температурі 60°C, що робить їх більш соковитими, ніж якби вони готувалить будь-якими іншими методами, і порівняно довго, це дозволяє стравам бути м’якими.

Як приготувати стейк за допомогою технології “су-від”

Завдяки термопроцессору, ви можете регулювати температуру до 0,1 °C, адже для приготування, кожен градус має значення. Для кожного продукту виставляється певна температура, для стейка Рібай потрібно виставити 59,3°C. Така технологія втримує корисні легкі жири, які при високій температурі руйнуються, і м’ясо втрачє свою користь.

В сувіді можна готувати не лише м’ясо, а й рибу і навіть овочі, які на відміну від продукту тваринного походження, залишають хрустку структуру та вітаміни, які при звичайній термообробці зберегти просто неможливо. Ще одним плюсом, є те, що вага продукту залишається незмінною. А якщо відразу після Sous Vide м’ясо швидко заморозити, воно зможе зберігатися до трьох тижнів, зберігаючи свої смакові якості.

Інгредієнти для страви в сувіді

  • 1 кг. стейка “Рібай”

  • Вершкове масло

  • Чебрець

  • Олія каноли

  • Сіль, перець

Рекомендуємо, ароматне, запечене м’ясо.

як приготувати стейк в сувіді

  • В апараті Sous-vide виставляємо температуру – 59,3°C.
  • Стейк посипаємо чебрецем, сіллю та перцем.
  • Запакуйте стейк у вакууматор або у вакуумний мішок, та помістіть у водяну баню на 2 години.
  • Після чого, у сковороді з товстим дном, розігрійте на великому вогні олію.
  • Стейк просякнути паперровим рушником та покласти у сковороду, обсмажуйте кожну сторону по 1 хвилині для золотистої скоринки.

Рекомендуємо також, 10 правил запікання страв у фользі.

Готування за технологією "су-від"
Приготування стейка за технологією “Sous-vide”
Приготування стейка за технологією "Sous-vide"
Приготування стейка методом “Sous-vide”
Процес готування стейка за технологією "Sous-vide"
Процес готування стейка за технологією “Sous-vide”
Технологія приготування стейка в "Sous-vide"
Технологія приготування стейка в “Sous-vide”
Стейк приготований методом "Sous-vide"
Стейк приготований методом “Sous-vide”

Якщо ви полюбляєте готувати здорову, екологічно чисту їжу, то така технологія точно стане в нагоді. Для приготування в сувіді, підійдуть практично будь-які продукти, завдяки такому методу, відкривається весь смак та користь страв. Також в ньому можна готувати і фрукти, з якими виходять смачні десерти.

Рекомендуємо ще, топ 3 рецепти страв у сувіді.

Надіємось, вам сподобався рецепт за технологією “Sous-vide”. Зауважимо, що професійні спеціалісти магазину «Кухарт» із задоволенням надає всі необхідні апарати для приготування страв за технологією Sous Vide. Доставка буде здійснена в короткі терміни в будь-який куточок країни. До товару додається гарантія і якісна технічна підтримка від професіоналів магазину.

Залишити коментар

Your email address will not be published.