Стейк Рібай за технологією “Sous-vide” | Рецепт страви в сувіді
Як приготувати стейк Рібай за технологією “Sous-vide” (су-від). Сьогодні, ми продемонструємо рецепт страви в сувіді з компактним комплектом Sirman SoftCooker Y09 з гастроємністю і кришкою.
За потреби можна придбати окремо термопроцессор Sirman Softcooker Y09 та ванну для термостата Apach ASV2. З його допомогою, виходять неймовірно ніжні та соковиті страви, адже температура однакова що всередині страви, наприклад в м’ясі або рибі, так і зовні. В цьому пристої, продукти готуються рівномірно, тим самим, ви не ризикуєте пересушити чи пересмажити їх.
Особливість та переваги приготування страв “су-від”
Переваги такого приготування, полягають в тому, що продукти не контактують з повітрям та не окислюються водою, тим самим зберігають весь свій смак та аромат. Сама техніка “Sous-vide” походить з французької, і означає “під вакуумом”. Тобто, продукти поміщають в спеціальний мішечок, з якого викачують повітря, потім їх кладуть у спеціальну ванну з водою, нагріту до сталої температури.
Особливість, такої технології “су-від” в тому що страви готуються при низькій температурі 60°C, що робить їх більш соковитими, ніж якби вони готувалить будь-якими іншими методами, і порівняно довго, це дозволяє стравам бути м’якими.
Як приготувати стейк за допомогою технології “су-від”
Завдяки термопроцессору, ви можете регулювати температуру до 0,1 °C, адже для приготування, кожен градус має значення. Для кожного продукту виставляється певна температура, для стейка Рібай потрібно виставити 59,3°C. Така технологія втримує корисні легкі жири, які при високій температурі руйнуються, і м’ясо втрачє свою користь.
В сувіді можна готувати не лише м’ясо, а й рибу і навіть овочі, які на відміну від продукту тваринного походження, залишають хрустку структуру та вітаміни, які при звичайній термообробці зберегти просто неможливо. Ще одним плюсом, є те, що вага продукту залишається незмінною. А якщо відразу після Sous Vide м’ясо швидко заморозити, воно зможе зберігатися до трьох тижнів, зберігаючи свої смакові якості.
Інгредієнти для страви в сувіді
1 кг. стейка “Рібай”
Вершкове масло
Чебрець
Олія каноли
Сіль, перець
Рекомендуємо, ароматне, запечене м’ясо.
як приготувати стейк в сувіді
- В апараті Sous-vide виставляємо температуру – 59,3°C.
- Стейк посипаємо чебрецем, сіллю та перцем.
- Запакуйте стейк у вакууматор або у вакуумний мішок, та помістіть у водяну баню на 2 години.
- Після чого, у сковороді з товстим дном, розігрійте на великому вогні олію.
- Стейк просякнути паперровим рушником та покласти у сковороду, обсмажуйте кожну сторону по 1 хвилині для золотистої скоринки.
Рекомендуємо також, 10 правил запікання страв у фользі.
Якщо ви полюбляєте готувати здорову, екологічно чисту їжу, то така технологія точно стане в нагоді. Для приготування в сувіді, підійдуть практично будь-які продукти, завдяки такому методу, відкривається весь смак та користь страв. Також в ньому можна готувати і фрукти, з якими виходять смачні десерти.
Рекомендуємо ще, топ 3 рецепти страв у сувіді.
Надіємось, вам сподобався рецепт за технологією “Sous-vide”. Зауважимо, що професійні спеціалісти магазину «Кухарт» із задоволенням надає всі необхідні апарати для приготування страв за технологією Sous Vide. Доставка буде здійснена в короткі терміни в будь-який куточок країни. До товару додається гарантія і якісна технічна підтримка від професіоналів магазину.