Солоне печиво з твердим та кисломолочним сиром
Часом хочеться чогось хрумкого, ароматного і зовсім не солодкого, а навпаки – пікантно-солоненького. Тож цей рецепт сирного печива – саме для такого випадку. До того ж, він несе неабияку практичну користь: по-перше, чудово замінить вам солоні снеки до пива, а по-друге не дасть пропасти сиру, який втратив свої смакові властивості, бо лежить у холодильнику тривалий час.
Ingredients
500 г кисломолочного сиру
100 г твердого сиру
1 ч. ложка солі
1 яйце для змащування
1 ч. ложка розпушувача для тіста
для посипання – насіння кунжуту, маку, кмину, льону або будь-якого іншого на ваш смак.
Спробуйте ще приготувати печиво сирний крекер.
Directions
- Холодне вершкове масло потерти на грубу тертку і перемішати з 0,5 скл. просіяного пшеничного борошна, розминаючи руками, щоб утворилася масна крихта.
- Додати охолоджений кисломолочний сир, сіль (для любителів гостренького можна додати по дрібці чорного та червоного меленого перцю) вимішати.
- Додати ще борошна до досягнення густого еластичного тіста та вимісити.
- Твердий сир потерти на грубій тертці.
- Яйце розділити на жовток і білок та збити їх виделкою в окремих посудинах.
- Розділити сирне тісто на 2 рівні частини.
- Присипаючи робочу поверхню борошном, одну частину тіста розкачати в пласт товщиною 5-7 мм, змастити збитим білком та посипати половиною тертого твердого сиру.
- Скрутити тісто в тугий рулет та порізати поперек на тонкі овальні скибочки. Місце зрізу легенько вмокати в борошно та викладати на деко борошном вниз (деко нічим змащувати не потрібно – у процесі випікання з печива виділиться достатньо жиру).
- Верх печива змастити збитим жовтком та посипати будь-яким улюбленим насінням.
- Так само вчинити і з другою половиною сирного тіста.
- Випікати при температурі 180-190 градусів. Коли поверхня стане золотавою – печиво готове.
- Відразу дістати його з духовки та викласти на паперову серветку для вистигання.
Рекомендуємо також рецепт солодкого сирного печива.
Якщо вам сподобався рецепт солоного печива з твердим та кисломолочним сиром, будь ласка, поділіться своїми враженнями в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.