Солоне печиво з твердим та кисломолочним сиром

Часом хочеться чогось хрумкого, ароматного і зовсім не солодкого, а навпаки – пікантно-солоненького. Тож цей рецепт сирного печива – саме для такого випадку. До того ж, він несе неабияку практичну користь: по-перше, чудово замінить вам солоні снеки до пива, а по-друге не дасть пропасти сиру, який втратив свої смакові властивості, бо лежить у холодильнику тривалий час.

Ingredients

Спробуйте ще приготувати печиво сирний крекер.

Directions

  • Холодне вершкове масло потерти на грубу тертку і перемішати з 0,5 скл. просіяного пшеничного борошна, розминаючи руками, щоб утворилася масна крихта.
  • Додати охолоджений кисломолочний сир, сіль (для любителів гостренького можна додати по дрібці чорного та червоного меленого перцю) вимішати.
  • Додати ще борошна до досягнення густого еластичного тіста та вимісити.
  • Твердий сир потерти на грубій тертці.
  • Яйце розділити на жовток і білок та збити їх виделкою в окремих посудинах.
  • Розділити сирне тісто на 2 рівні частини.
  • Присипаючи робочу поверхню борошном, одну частину тіста розкачати в пласт товщиною 5-7 мм, змастити збитим білком та посипати половиною тертого твердого сиру.
  • Скрутити тісто в тугий рулет та порізати поперек на тонкі овальні скибочки. Місце зрізу легенько вмокати в борошно та викладати на деко борошном вниз (деко нічим змащувати не потрібно – у процесі випікання з печива виділиться достатньо жиру).
  • Верх печива змастити збитим жовтком та посипати будь-яким улюбленим насінням.
  • Так само вчинити і з другою половиною сирного тіста.
  • Випікати при температурі 180-190 градусів. Коли поверхня стане золотавою – печиво готове.
  • Відразу дістати його з духовки та викласти на паперову серветку для вистигання.

Рекомендуємо також рецепт солодкого сирного печива.

Якщо вам сподобався рецепт солоного печива з твердим та кисломолочним сиром, будь ласка, поділіться своїми враженнями в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора