Македонський гострий соус
Смачна і дуже пікантна альтернатива кетчупу. Любителям гострого це сподобається!
Інгредієнти для соусу
10 кг помідорів
250 г огірків
600 г цукру
0,5 скл. столового оцту
120 г солі
30 г червоного гострого перцю
15 г меленого чорного перцю
5 г гірчиці.
Приготуйте також гострий соус “Звіробій”.
Як приготувати македонський соус
- Приготувати томатний соус, розтерши помідори на пару.
- Вимити свіжі або солоні огірки, пропустити через м’ясорубку або натерти.
- З’єднати соус з цією масою, вварити на 2/3 об’єму, додати сіль, цукор, гострий перець, гірчицю, а наприкінці варіння оцет і сухі приправи (краще опустити у марлевій торбинці).
- Соус киплячим розлити в банки, пастеризувати за температури 85–90 градусів півлітрові банки 7–8 хв, літрові – 12–15 хв.
Радимо ще рецепт домашньої аджики.