Сирне печиво
Рецепт сирного печива, яке люблять усі без винятку! Його дуже легко і швидко приготувати. З невеликою кількістю інгредієнтів отримаємо хрустке, ситне печиво. Його подають як до чаю, так і до перших страв. Печиво, яке можна брати з собою в дорогу, давати дітям у школу і просто смакувати ним вдома. Зберігайте у закладки!
Інгредієнти для печива
180 грамів борошна
130 грамів вершкового масла
100 грамів твердого сиру
2 курячих яйця
дрібка солі.
Рекомендуємо ще рецепт сирного крекеру.
Як приготувати сирне печиво
- Просіяти борошно, додати сіль і порізане шматочками вершкове масло. За допомогою блендера все ретельно перемішати до однорідної консистенції.
- В отриману суміш додати одне куряче яйце, все ретельно вимішати.
- Твердий сир потерти на грубій тертці і додати до тіста. Місити тісто потрібно швидко, поки масло не почало танути.
- З готового тіста сформувати кулю, загорнути її в харчову плівку, покласти в холодильник на годину .
- Підготувати формочки для вирізання печива.
- Дістати тісто з холодильника і розкатати з нього корж товщиною півсантиметра. Вирізати формочками печиво.
- Деко застелити папером для запікання, викласти на нього печиво, проколоти його виделкою.
- Один яєчний жовток збити з чайною ложкою перевареної води і помазати отриманою сумішшю печиво.
- Поставити в розігріту духовку і випікати 15 хвилин при температурі 180º.
Спробуйте ще приготувати солодке печиво “Сирні вузлики”.
Якщо вам сподобався рецепт несолодкого сирного печива, будь ласка, поділіться ним з друзями у соціальних мережах.