Запечена курка в банці

Курятина – доступний, поживний та дієтичний продукт. Із неї можна легко і швидко приготувати чудові страви – і буденні, і до святкового столу. Цього разу ми пропонуємо вам запекти курку разом з овочами у банці за нашим рецептом. Приготувавши її у такий спосіб, ви збережете максимальну кількість вітамінів у м’ясі.

Інгредієнти для запікання курки

Рекомендуємо також рецепт шашлика в банці.

Як приготувати курку в банці

  • Спершу підготуйте чисту трилітрову банку і бляшану кришку (видаліть із неї гумову прокладку).
  • Курку розморозити, якщо вона була заморожена, нарізати шматками, промити і позбавитись від зайвої вологи за допомогою рушничка чи серветки.
  • Картоплю і болгарський перець помити, почистити і порізати на шматки. Кількість овочів залежить від вашого бажання і від розмірів курки. Якщо курка велика, то овочів піде менше, тому що в банку не помістяться всі інгредієнти.
  • Овочі можна використовувати різні, на ваш смак.
  • У банку потрібно викладати все шарами. Спершу викласти шматки курки, посолити, поперчити і покласти лавровий листочок.
  • Наступний шар – порізані овочі, а потім знову шматки м’яса, посолити, поперчити і лавровий листочок. І так продовжувати поки не заповниться банка.
  • Накрити банку кришкою або обгорнути горлечко фольгою.
  • В банку з куркою і овочами не потрібно доливати воду чи олію. Все буде тушкуватись у своєму власному соку.
  • Банку з підготовленими інгредієнтами поставити у холодну (!) духовку чи на деко чи на решітку.
  • Ввімкнути духовку, виставити температуру 160º, запікати близько 1,5 години.

Спробуйте ще приготувати скумбрію в банці.

Приготуйте ароматну і соковиту курочку з овочами і не забувайте ділитьсь рецептом із друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора