Запечена курка в банці
Курятина – доступний, поживний та дієтичний продукт. Із неї можна легко і швидко приготувати чудові страви – і буденні, і до святкового столу. Цього разу ми пропонуємо вам запекти курку разом з овочами у банці за нашим рецептом. Приготувавши її у такий спосіб, ви збережете максимальну кількість вітамінів у м’ясі.
Інгредієнти для запікання курки
Рекомендуємо також рецепт шашлика в банці.
Як приготувати курку в банці
- Спершу підготуйте чисту трилітрову банку і бляшану кришку (видаліть із неї гумову прокладку).
- Курку розморозити, якщо вона була заморожена, нарізати шматками, промити і позбавитись від зайвої вологи за допомогою рушничка чи серветки.
- Картоплю і болгарський перець помити, почистити і порізати на шматки. Кількість овочів залежить від вашого бажання і від розмірів курки. Якщо курка велика, то овочів піде менше, тому що в банку не помістяться всі інгредієнти.
- Овочі можна використовувати різні, на ваш смак.
- У банку потрібно викладати все шарами. Спершу викласти шматки курки, посолити, поперчити і покласти лавровий листочок.
- Наступний шар – порізані овочі, а потім знову шматки м’яса, посолити, поперчити і лавровий листочок. І так продовжувати поки не заповниться банка.
- Накрити банку кришкою або обгорнути горлечко фольгою.
- В банку з куркою і овочами не потрібно доливати воду чи олію. Все буде тушкуватись у своєму власному соку.
- Банку з підготовленими інгредієнтами поставити у холодну (!) духовку чи на деко чи на решітку.
- Ввімкнути духовку, виставити температуру 160º, запікати близько 1,5 години.
Спробуйте ще приготувати скумбрію в банці.
Приготуйте ароматну і соковиту курочку з овочами і не забувайте ділитьсь рецептом із друзями в соціальних мережах.