Торт «Ранкова роса»

Поділитись публікацією:

Приготуйте сирно-шоколадний торт “Ранкова роса” за нашим рецептом і оцініть його гастрономічну та естетичну привабливість. Поєднання білого і шоколадного тіста та сирних кульок з кокосовою стружкою, робить цей смаколик улюбленими ласощами і малих, і дорослих.

Інгредієнти для торта

  • Для тіста:
  • 300 грамів борошна

  • 200 грамів маргарину

  • 150 грамів сметани

  • 150 грамів цукру

  • 10 грамів розпушувача

  • 3 курячі яйця

  • 3 столові ложки молока

  • 2 столові ложки какао.

  • Кульки:
  • 200 грамів кисломолочного сиру

  • 3 столові ложки цукру

  • 6 столових ложок кокосової стружки.

  • Крем:
  • 150 грамів цукру

  • 2 склянки молока

  • 1 куряче яйце

  • 2 столові ложки борошна

  • ванільний цукор.

Рекомендуємо ще рецепт шоколадного пляцка із сирними рафаелками.

Як приготувати шоколадно-сирний торт

  • Приготувати кульки. Кисломолочний сир пропустити через м’ясорубку, додати цукор, один жовток і кокосову стружку, все ретельно перемішати до однорідності.
  • З сирної маси зліпити невеличкі кульки, завбільшки з волоський горіх і відправити на півгодини в морозильну камеру.
  • Приготувати тісто. Маргарин дістати з холодильника і потримати при кімнатній температурі, щоб був м’який. Порізати його на шматочки, додати цукор і ретельно перетерти.
  • До отриманої суміші додати білок, який залишився від приготування сирних кульок, 3 яйця і гарно все збити.
  • Додати сметану, молоко, борошно і розпушувач, ретельно вимішати до однорідної консистенції.
  • Форму для випічки торта змазати вершковим маслом і вилити половину тіста.
  • У тісто яке залишилось додати 2 столові ложки какао, вимішати і обережно вилити поверх білого тіста, щоб шари не змішалися.
  • З морозильної камери дістати сирні кульки і викласти їх на шоколадне тісто, трішки втиснувши.
  • Поставити форму з тістом у розігріту духовку і випікати 45 хвилин при температурі 180º.
  • Приготувати заварний крем. Яйця, цукор, борошно і ванільний цукор гарно збити, додати молоко, поставити на невеликий вогонь, довести до загустіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню, охолодити.
  • Корж дістати з духовки, щоб охолонув, викласти на нього заварний крем і притрусити какао.

Спробуйте ще приготувати шоколадні кекси із сирною гачинкою.

Приготуйте торт “Ранкова роса” за нашим рецептом і діліться інформацією з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...