29.08.2015

Огірки у власному соку

Якщо ви вдосталь наконсервували і наквасили огірків, а на грядці вони все одно є, саме час зробити огірки у власному соку за нашим рецептом. Можливо, вони вам настільки сподобаються, що наступного літа ви тільки так готуватимете квашені огірки.

Інгредієнти для страви

Можна ще приготувати класичні квашені огірки.

Як приготувати огірки у власному соку

  • Спочатку потрібно підготувати заливку. Для цього відберемо перерослі огірки або ті, що мають неправильну форму. Якщо ж таких немає або замало – згодяться будь-які. На 3-літрову банку потрібно приблизно 1,5 кілограма огірків для заливки.
  • Ці огірки потерти на грубу тертку, всипати 3 столові ложки солі і додати 4-5 подрібнених зубків часнику. Усе добре вимішати, щоб сіль розчинилася.
  • На дно 3-літрової банки кладемо кріп, на нього – жменю тертих огірків. Далі викладаємо шар цілих огірків, зверху – знову терті. І так, поки банка стане повна. Зверху виливаємо рештки соку і тертих огірків і кладемо помитий листок хрону.
  • Закриваємо капроновою кришкою і виносимо у прохолодне місце.

Приготуйте також салат з огірків “Ніжинський” .

Якщо вам посмакував рецепт огірків, квашених у власному соку, будь ласка, розкажіть про це у коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.