29.08.2015

Огірки у власному соку

Якщо ви вдосталь наконсервували і наквасили огірків, а на грядці вони все одно є, саме час зробити огірки у власному соку за нашим рецептом. Можливо, вони вам настільки сподобаються, що наступного літа ви тільки так готуватимете квашені огірки.

Інгредієнти для страви

  • свіжі огірки

  • часник

  • кріп

  • листя хрону

  • сіль

Можна ще приготувати класичні квашені огірки.

Як приготувати огірки у власному соку

  • Спочатку потрібно підготувати заливку. Для цього відберемо перерослі огірки або ті, що мають неправильну форму. Якщо ж таких немає або замало – згодяться будь-які. На 3-літрову банку потрібно приблизно 1,5 кілограма огірків для заливки.
  • Ці огірки потерти на грубу тертку, всипати 3 столові ложки солі і додати 4-5 подрібнених зубків часнику. Усе добре вимішати, щоб сіль розчинилася.
  • На дно 3-літрової банки кладемо кріп, на нього – жменю тертих огірків. Далі викладаємо шар цілих огірків, зверху – знову терті. І так, поки банка стане повна. Зверху виливаємо рештки соку і тертих огірків і кладемо помитий листок хрону.
  • Закриваємо капроновою кришкою і виносимо у прохолодне місце.

Приготуйте також салат з огірків “Ніжинський” .

Якщо вам посмакував рецепт огірків, квашених у власному соку, будь ласка, розкажіть про це у коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.