Огірки у власному соку
Якщо ви вдосталь наконсервували і наквасили огірків, а на грядці вони все одно є, саме час зробити огірки у власному соку за нашим рецептом. Можливо, вони вам настільки сподобаються, що наступного літа ви тільки так готуватимете квашені огірки.
Можна ще приготувати класичні квашені огірки.
Як приготувати огірки у власному соку
- Спочатку потрібно підготувати заливку. Для цього відберемо перерослі огірки або ті, що мають неправильну форму. Якщо ж таких немає або замало – згодяться будь-які. На 3-літрову банку потрібно приблизно 1,5 кілограма огірків для заливки.
- Ці огірки потерти на грубу тертку, всипати 3 столові ложки солі і додати 4-5 подрібнених зубків часнику. Усе добре вимішати, щоб сіль розчинилася.
- На дно 3-літрової банки кладемо кріп, на нього – жменю тертих огірків. Далі викладаємо шар цілих огірків, зверху – знову терті. І так, поки банка стане повна. Зверху виливаємо рештки соку і тертих огірків і кладемо помитий листок хрону.
- Закриваємо капроновою кришкою і виносимо у прохолодне місце.
Приготуйте також салат з огірків “Ніжинський” .
Якщо вам посмакував рецепт огірків, квашених у власному соку, будь ласка, розкажіть про це у коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.