Запіканка з цвітної капусти і грибів
Цвітна капуста надзвичайно корисна. Але ми з неї, на жаль, готуємо мало страв. Такою запіканочкою можна урізноманітнити своє повсякденне меню.
Інгредієнти для запіканки
1 качан цвітної капусти
400 г варених грибів
2 цибулини
100 г вершкового масла
2 яйця
2 ст. ложки сухарів
150 г сметани
1 ст. ложка борошна
сіль, перець, прянощі,
50 г твердого сиру
Приготуйте також печінкову запіканку з рисом.
Як приготувати запіканку з цвітної капусти
- Дрібно порізати цибулю, обсмажити на половині масла, додати гриби і на маленькому вогні тушкувати помішуючи 10 хв, посолити.
- Капусту відварити в підсоленій воді до напівготовності (5 хв), воду злити.
- Приготувати заливку: на маслі спасерувати борошно, зняти з вогню і розмішати зі сметаною. Вибити яйця в миску, додати до них борошно зі сметаною, сіль, перець, прянощі і злегка збити.
- Деко змастити маслом і посипати сухарями. Змішати гриби з цвітною капустою і викласти у форму.
- Залити заливкою, зверху посипати тертим сиром. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку і випікати 30–35 хв.
- Готову запіканку можна посипати порізаною зеленню.
Скуштуйте також запіканку з картоплі із сиром.
Якщо вам сподобався рецепт запіканки з цвітної капусти і грибів, будь ласка, прокоментуйте його та поширте в соцмережах.