19.02.2015

Різновиди вареників

Смачна і різноманітна хлібосольна українська кухня. Юшки, галушки, борщі, пампушки, кулешики, сало різноманітних засолів, узвари, вергуни, шуліки… Перераховувати можна довго-предовго, поки слиновиділення не затопить голосові зв’язки.

різновиди вареників

Спробуйте приготувати вареники із сиром та зеленню

Але одними з королів українського столу були, є і залишаться вареники. Пам’ятаєте, як їх оспівував Микола Васильович Гоголь? Їх готували і красуня Солоха, і старосвітська поміщиця Пульхерія Іванівна … А як у «Ночі перед Різдвом», варенички самі пірнали у сметану, а потім встрибували в рот до чаклуна Пацюка! Казково … Казково смачно!

різновиди вареників

Знаєте, як приготувати смачне тісто на вареники? Перегляньте 6 наших рецептів

Вареники – це слов’янська страва, найбільш поширена в українській кухні, у вигляді відварених виробів з прісного тіста з начинкою з рубленого м’яса, овочів, грибів, фруктів і ягід, сиру.

Давайте оглянемо найпопулярніші види начинки для цїєї неперевершеної страви.

різновиди вареників

Для дітей ласунів – 5 рецептів солодких вареників із ягідними начинками

Заохотили ми вас? Тоді одягаємо фартух, беремо в руки качалку… і вперед на кухню – чаклувати!

Рекомендуємо переглянути ще 24 традиційні та дещо незвичні варіанти для начинки вареників.

Якщо вам посмакували наші рецепти, будь ласка, напишіть у коментарях, які саме, та поширте допис у соціальних мережах – нехай смакує й вашим друзям.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.