Ліниві вареники з родзинками
Проста і дуже смачна страва для любителів кисломолочного сиру, якому родзинки завжди додають вишуканості. Сир підійде будь-якої жирності, але найкраще, звісно ж, використовувати домашній. Можна відварити вареники всі одразу, а можна заморозити і зварити тоді, коли душа забажає сирно-родзинкового свята.
Інгредієнти для лінивих вареників
2 яйця
250 г кисломолочного сиру
350 г пшеничного борошна
0,5 скл. цукру
щіпка солі
30 г родзинок
50 г вершкового масла
сметана до смаку.
Приготуйте також палюшки з картоплею та сиром.
<strong>Як приготувати ліниві вареники з родзинками</strong>
- Сир, яйця, цукор і сіль перемішати разом.
- Додати промиті родзинки. Всипати борошно.
- Замісити м’яке тісто, яке буде трохи липнути до рук.
- Стільницю посипати борошном, розкатати тісто ковбаскою, трішки приплюснути і нарізати маленькими шматочками.
- Відварити вареники в підсоленій воді до готовності.
- Дістати з води, покласти в миску, поки гарячі, додати вершкове масло до смаку, добре перемішати, щоб не злиплися.
- Ліниві вареники з родзинками за цим рецептом можна також зготувати в пароварці.
- Найкраще смакують гарячими з додаванням сметани.
Спробуйте ще рецепт лінивих вареників з капустою.