Пісні вареники з маком
Страва з національним колоритом та вишуканим смаком. Рецептів вареників – безліч, але переважна більшість – з несолодкими начинками. Ми ж пропонуємо унікальний варіант – рецепт солодкої страви, яка в часи посту стане родзинкою стриманого меню, а на свято може гідно прикрасити будь-який розкішний стіл.
Інгредієнти для вареників
- Начинка:
100 г маку
1/4 скл. ядер волоських горіхів
1/2 скл. родзинок
3 ст. ложки цукрової пудри
- Тісто:
3 склянки борошна
2 ст. ложки соняшникової олії
1 склянка мінеральної води
1/4 чайної ложки солі
Рекомендуємо переглянути 6 найкращих рецептів тіста на вареники.
Як приготувати вареники з маком
- Приготувати макову начинка з маку. Мак залити крутим окропом (небагато, щоб вода тільки покрила мак), варити на мінімальному вогні 5-10 хв., поки не випарується рідина. Зняти з вогню додати волоські горіхи та родзинки, змолоти у блендері. Коли охолоне, додати цукрову пудру, перемішати.
- Замісити тісто для вареників. В охолодженій воді розчинити сіль. Борошно просіяти в миску. Зробити в борошні ямку і потроху вливати воду та олію, помішуючи ложкою. Потім руками на дошці чи столі інтенсивно вимісити не туге тісто, підсипаючи борошно. Накрити серветкою і залишити на 20 хвилин, щоб тісто «відпочило».
- Розкачати тісто в пласт приблизно 3 мм. Вирізати склянкою невеликі кружечки, покласти в кожен по 1 чайній ложці макової начинки, щільно заліпити.
- Варити вареники у підсоленій киплячій воді 3-5 хвилин після того, як спливуть на поверхню.
- Подавати вареники з маком гарячити, поливши рідким медом або посипавши цукровою пудрою.
- Порада від ЇСТИ: якщо готуватимете вареники з маком не в період посту, до тіста можна додати яйце, мак запарити на киплячому молоці, а зварені вареники присмачити вершковим маслом.
Ще радимо переглянути 24 варіанти солодких і несолодких начинок для вареників.
Якщо вам сподобався рецепт вареників з маковою начинкою, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.