18.02.2015

Пельмені. Частина ІІ. З чим їх їдять?

Як готувати пельмені та подібні до них страви ми вже розібралися. Тепер давайте поговоримо про те, з чим їх їсти. Отож, рейтинг найпопулярніших способів подачі пельменів оголошується відкритим!

  • 1Деякі люди, не обтяжені такими неприємностями, як проблема з підшлунковою чи гастрит, полюбляють куштувати пельмені з оцтом. Віртуози «оцетних» соусів розводять його 1:1 з водою
    або бульйоном, де власне і варилися пельмені та додають до нього товчений часник та мелений чорний перець.
  • Дехто полюбляє подавати пельмені в бульйоні, який утворюється при готуванні пельменів, додають туди також рублену зелень чи сухі приправи з трав.

 

  • 05fed1f5ada1dd05c8c777a217cb95c7Якщо людина вважає себе гурманом і їй не лінь приділити 10-15 хвилин для приготування соусу, то варто підсмажити відварені пельмені з двох сторін, додати на пательню цибулю, підсмажити і залити страву сметаною, а зверху присипати тертим сиром. Поживно і надзвичайно смачно!
  • 13Простіший, але не менш калорійний спосіб втамувати голод – це споживати пельмені з майонезом, кетчупом, гірчицею чи хріном. Для більш «гострих» відчуттів варто спробувати і соус тобаско. Непогано смакують пельмені і з оцтом бальзамік.

 

 

  • 2Традиційний спосіб подачі пельменів – це заправка з вершкового масла і чорного перцю або ж сметани. Можна приготувати сметанний соус з додаванням зелені, солі та часнику. Або ж додати до сметани ложку соєвого соусу.
  • Для тих, хто не любить заморочуватись над приготуванням складних соусів, можна спробувати готові магазинні соуси, пельмені смакуватимуть надзвичайно з соусом «Цезар», «Часниковий», «Папрік» чи «Грибний».
  • Пельмені добре поєднуються з моченими яблуками, моченої брусницею. Але цей варіант «на любителя». Любителям «гостренького» варто скуштувати пельмені з аджикою.
  • Є любителі заливати готові пельмені молоком. З чуток – дуже смачно.
  • «Бабусині» пельмені на селі приправляють тушкованою капустою і салом.

пельмені з горілкоюЄ люди, які обожнюють пельмені без усіляких соусів. Але запивають їх крижаною оковитою чи пивом.

У будь-якому разі, смачного Вам!

 

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.