Вареники з полуницею
На порозі літо. А значить, з чим іще готувати вареники, як не з полуницею? Це і корисно, і смачно, і красиво.
Інгредієнти для вареників
склянка води
1 яйце
сіль
ягоди полуниці
0,5 склянки цукру
1 столова ложка крохмалю
30 грамів вершкового масла.
Можете ще приготувати ліниві вареники.
Як приготувати вареники з полуницею
- Спочатку замісимо тісто. Яйце збити, додати у нього сіль, воду. Борошно насипати в миску, зробити в ньому заглибину і, виливаючи в цю заглибину суміш води з яйцем, замішувати тісто. Воно повинно стати однорідне і м’яке.
- Залишити тісто у спокої на 20 хвилин і знову перемісити. Залишити ще на 20 хвилин.
- Тим часом ягоди помити, перебрати. Великі – розрізати на шматочки.
- Цукор перемішати з крохмалем. Останній не дасть витекти соку з ягід.
- Розкачувати тісто тоненько, вирізати кружальця. На кожне сипати половину чайної ложки цукру з крохмалем і класти ягоди. Ретельно заліплювати.
- Кидати вареники у киплячу підсолену воду. Коли піднімуться на поверхню води – вийняти шумівкою.
- Посмачити вершковим маслом та присипати цукром.
Ще спробуйте рецепт кольорових вареників.