Страви в пароконвектоматі | Топ 4 рецепти для пароконвектомата

Як приготувати страви в пароконвектоматі? Пропонуємо топ 4 рецепти для пароконвектомата: тушкована баранина, овочі на пару та запечений короп з овочами. Всі страви, після приготування зберігають природний колір та корисні властивості.

Пароконвектомат Unox XV393 (Cheflux), дозволить готувати страви без застосування води, кип’ятіння та тиску. Повітря, що створюється під час процесу чудово підходить для смаження,варіння, тушкування, випікання, та навіть для приготуванні на грилі. З допомогою такого устаткування ваші страви будуть соковитими всередині, і хрусткими — зовні. Готувати можна будь-що: овочі, рибу, морепродукти, м’ясо, піцу, хлібобулочні вироби та інше.

Як приготувати страви в пароконвектоматі

Сьогодні, готувати кілька гарячих страв одночасно, може не лише колектив фахівців, а й один кухар з допомогою пароконвектомата. Його особливість в продуктивності та високій якості страв з дотриманням рецептури. Пароконвектомат Unox поєднує в собі можливості пароварки, духовки, мікрохвильовки та шафи для жаріння. Продукти готуються рівномірно з усіх сторін, що дозволяє зберегти потрібну стуктуру.

Як приготувати страви в пароконвектоматі

Перевага такого обладннання в наявності функцій цифрового контролю вологості, автоматичного очищення камери, швидке охолодження камери перед відкриванням дверцят тощо. Завдяки гарячому повітрі, яке забезпечує необхідний температурний режим, страви готуються рівномірно, не змішуються запахи та вага страви практично не зменшується. Якщо втрата ваги в сковороді досягає 50%, то в пароконвектоматі вага знизиться менше ніж на 15 %. Тому спробуйте приготувати страви за нашим рецептом у пароконвектоматі.

1. Баранина запечена з овочами

Баранина запечена з овочами в пароконвектоматі

Готується баранина з овочами дуже легко та швидко, а виходить неймовірно смачно та корисно. Вдале поєднання м’яса з помідорами, болгарським перцем, цибулею та іншими овочами, робить стравусвятковою та вишуканою. Для приготування можна використовувати лопатку, шию, грудинку або голяшку. Чудовий варіант для новорічного меню.

А щоб вам було ще простіше приготувати запечену, соковиту баранину, ми підготували для вас відео-рецепт, завдяки якому ви зможете радувати свою родину не лише на свята, а й на кожен день. Адже приготування, не займе у вас багато часу. Приготуйте, і самі в цьому переконайтесь.

Ingredients

  • М’ясо (баранина)

  • Морква

  • Цибуля

  • Гарбуз

  • Солодкий перець

  • Гриби

  • Буряк

  • Відварена картопля

  • Помідори чері

  • Пиво

  • Борошно

  • Спеції: чорний перець, куркума, паприка

  • Оливкова олія

  • Сіль, зелень за смаком

як приготувати баранину в пароконвектоматі

  • Овочі, гриби, гарбуз нарізаємо досить крупно і викладаємо в жаростійкий посуд, разом з цілими томатами, поливаємо оливковою олією, посипаємо спеціями та перемішуємо.
  • Очищену від плівки та жиру баранину обкачуємо в борошні та смажимо на розігрітій сковороді по кілька хвилин з кожного боку. Присмежені шматки викладаємо поверх овочів, заливаємо темним пивом, солимо і відправляємо в пароконветомат.
  • Коли м’ясо буде готове, дістаємо деко і викладаємо приварену картоплю і готуємо ще 15 хвилин. Наприкінці посипаємо все зеленою цибулею та петрушкою.

2. Тушкована баранина у кисло-солодкому соусі

Тушкована баранина у кисло-солодкому соусі

Рецепт розрахований на 8-10 порцій. Після приготування краще залишити страву на 15-20 хвилин “відпочити”. Якщо у вас є лоток для жарки, ви можете скористатися ним, помістивши потім його у пароконвектомат. Баранину можна замінити на свинину, телятину курятину чи індичку, а апельсини — ананасами. Подавати з овочами приготованих на пару(рецепт овочів ви знайдете нижче) поливши соусом що залишився та прикрасити зеленню.

Інгредієнти для тушкованої баранини

  • 2,7 кг. ноги барана без кістки

  • 4 шт. кислих апельсинів

  • 1 ст. л. сухого орегано

  • 4 шт. часника

  • 2 лаврових листки

  • 1 ст. сухого білого вина

  • 1 ч. л. солі

  • 1 ч. л. меленого чорного перцю

  • 2 ст. л. оливкової олії

Спробуйте також, рецепт яловичини у томатному соусі.

Приготування в пароконвектоматі

  • Сік апельсинів з’єднати з усіма інгредієнтами, окрім олії.
  • Баранину помістити у маринад, накрити кришкою та залишити на 3 години в холодильнику.
  • В сковороді розігріти олію, обсмажити м’ясо з усіх сторін та полити його маринадом, зачекати поки закипить.
  • Перемістити в лоток, закрити кришкою та поставити в заздалегідь розігрітий пароконвектомат. Комбінований режим, 149 °С, 60% швидкості вентилятора, 100% вологості, при температурі 80 °С.

3. Овочі на пару в пароконвектоматі

Овочі на пару в пароконвектоматі

Овочі приготованні таким методом, не обезводжуються і залишаються корисними. А ще, зменшується втрата ваги та витрата жирів. Для приготування страви, у пароконвектоматі,ви витратите лише 10 хвилин свого часу, тому це чудовий спосіб заощадкраще підійде сир”Пармезан”.

В якості декору до основної страви, з сирих кабачків можна вирізати підставки, оформивши їх у вигляді корзинок, і запікати. Після чого решту овочів помістити у кабачкові корзинки. Подавати у гарячому вигляді.

Ingredients

  • 150 г. спаржи

  • 50 г. цукіні

  • 30 г. моркви

  • 15 г. твердого сиру

  • 10 г. оливкової олії

Приготуйте, овочі гриль в домашніх умовах.

Directions

  • Розігріти пароконвектомат при 100° С.
  • Очистити овочі, моркву порізати соломкою, кабачки – кільцями, виложити на гастроємність.
  • Виставити вологість на 100° С, а час на панелі: 8-10 хвилин. Викласти овочі в пароконвектомат.
  • Готові овочі заправити олією та посипати твердим сиром.

4. Запечений короп з овочами

Запечений короп з овочами в пароконвектоматі

Особливість приготування риби в пароконвектоматі полягає в тому, що не потрібно часто наглядати, і хвилюватись, щоб не перетримати м’ясо, варто лише виставити час, і після приготування, піч вимкнеться автоматично. Рецепт страви розрахований на 2-3 порції. Можна збільшити кількість риби, але при цьому, потрібно відповідно збільшити кількість інших інгредієнтів. Можна додати до вказаних, інші овочі, або ж взагалі замінити їх.

Страва підійде для звичайного та дієтичного харчування. Подавати лише гарячим, прикрасивши гілочками свіжої зеленні та шматочками лимону.

Спробуте, стейк Рібай за технологією “Sous-vide”.

Ingredients

  • 500 г. очищеного коропу

  • 50 г. помідорів

  • 20 г. ріпчастої цибулі

  • 30 г. свіжої зелені

  • Сіль, перець та спеції за смаком

Рекомендуємо, рецепт коропа запеченого з овочами в духовці.

Directions

  • Очистити рибу від луски, та витягти нутрощі. Промити.
  • Натерти рибу сіллю, перцем та спеціями.
  • Цибулю та помідори нарізати кубиками. Зелень – подрібнити. З’єднати з овочами.
  • Начитити рибу готовою овочевою сумішшю та змастити олією.
  • Викласти на деко та випікати в розігрітій до 100°C камері, виставити час – 10 хвилин, режим пара – 100%.

Для приготування страв можна використовувати будь-який жаростійкий посуд та форми для запікання. Загалом, з одним тільки пароконвектоматом можна: випікати, смажити, тушкувати, томити, варити на пару, і не тільки. Таким чином, використовуючи пароконвектомат, можна не тільки готувати смачні страви, а й економити місце на кухні.

Магазин «Кухарт» із задоволенням надає все необхідне обладнання для приготування страв в пароконвектоматі та пароконвекційних печах. Доставка буде здійснена в короткі терміни в будь-який куточок країни. До товару додається гарантія і якісна технічна підтримка від професіоналів нашого магазину.

Теги: