03.05.2015

Картопляні галушки з грибами по-мисливськи

Картопля і заморожені гриби або печериці – от майже все, що потрібно для приготування цієї страви. Особливо актуальний рецепт у дні посту, коли м’ясні страви обмежені, а енергію для повноцінного існування черпати звідкись потрібно. Зовсім неважка у приготуванні страва принесе максимум задоволення та смаку. Спробуйте – вашим рідним сподобається!

Інгредієнти

  • 300–350 г картоплі, відвареної в кожушку

  • 200 г грибів

  • сіль, перець до смаку

  • 1 ст. ложка крохмалю

  • 100–200 г борошна

  • 3 ст. ложки соняшникової олії

  • 1 цибулина

  • 2 зубці часнику.

Спробуйте також приготувати пісні фрикадельки з грибами.

Приготування

  • Картоплю почистити і ще теплою протерти через сито або потовкти.
  • Змішати з крохмалем, посолити й поперчити.
  • Гриби (краще лісові, але можна і шампіньйони) відварити і дрібно порізати або пропустити через м’ясорубку з великою решіткою, посолити і поперчити.
  • Змішати картоплю з частиною грибів і поступово додавати борошно (100–150 г). Тісто має бути м’яким і не прилипати до рук.
  • Скачати з тіста тонкі валики, порізати їх, щоб утворилися галушки близько 1 см завтовшки.
  • Обсмажити подрібнену цибулю та гриби в олії, вичавити часник.
  • Відварити галушки в підсоленому окропі 3–5 хв після спливання.
  • Вийняти шумівкою на тарілку, перемішати з підсмаженою цибулею і грибами.
  • Прикрасити листком салату і тертою морквою.

Полюбляєте шампіньйони? Спробуйте приготувати ковбаски з грибами!

Якщо вам сподобався рецепт галушок по-мисливськи, якщо ви готуєте подібну страву, але без грибів або картоплі, напишіть, будь ласка, про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.