Картопляні галушки з грибами по-мисливськи
Картопля і заморожені гриби або печериці – от майже все, що потрібно для приготування цієї страви. Особливо актуальний рецепт у дні посту, коли м’ясні страви обмежені, а енергію для повноцінного існування черпати звідкись потрібно. Зовсім неважка у приготуванні страва принесе максимум задоволення та смаку. Спробуйте – вашим рідним сподобається!
Ingredients
300–350 г картоплі, відвареної в кожушку
200 г грибів
сіль, перець до смаку
1 ст. ложка крохмалю
100–200 г борошна
3 ст. ложки соняшникової олії
1 цибулина
2 зубці часнику.
Спробуйте також приготувати пісні фрикадельки з грибами.
Directions
- Картоплю почистити і ще теплою протерти через сито або потовкти.
- Змішати з крохмалем, посолити й поперчити.
- Гриби (краще лісові, але можна і шампіньйони) відварити і дрібно порізати або пропустити через м’ясорубку з великою решіткою, посолити і поперчити.
- Змішати картоплю з частиною грибів і поступово додавати борошно (100–150 г). Тісто має бути м’яким і не прилипати до рук.
- Скачати з тіста тонкі валики, порізати їх, щоб утворилися галушки близько 1 см завтовшки.
- Обсмажити подрібнену цибулю та гриби в олії, вичавити часник.
- Відварити галушки в підсоленому окропі 3–5 хв після спливання.
- Вийняти шумівкою на тарілку, перемішати з підсмаженою цибулею і грибами.
- Прикрасити листком салату і тертою морквою.
Полюбляєте шампіньйони? Спробуйте приготувати ковбаски з грибами!
Якщо вам сподобався рецепт галушок по-мисливськи, якщо ви готуєте подібну страву, але без грибів або картоплі, напишіть, будь ласка, про це у коментарях.