19.05.2017

Полуничний салат зі шпинату та авокадо

Їсти.com.ua пропонує для вас незабутній рецепт дуже смачного літнього салату. До його складу входять листя молодого шпинату, полуниця, авокадо, пір’ячко цибулі, мигдаль та сир. Заправляється такий салат незвичайною салатною заправкою з меду та маку.

Салат з полуницею та авокадо – чудова страва, як не поглянь. По-перше, він дуже смачний та легкий. По-друге, такий салат дуже корисний. Так, наприклад, вітаміни та мінерали, які містяться в його складових, допоможуть зміцнити імунітет, поліпшити діяльність травної та серцево-судинної систем, а також цей салат допоможе позбавитися депресії. По-третє, ця страва має дуже вишуканий та естетичний вигляд, а тому дуже гармонійно буде виглядати навіть на святковому столі.

Інгредієнти

  • Салат
  • 6 склянок листя шпинату

  • 300 г полуниці

  • 1 авокадо

  • жменю тертого твердого сиру

  • 1/4 склянки нарізаного мигдалю

  • 1/4 цибулини

  • Соус для салату
  • 1/2 склянки рослинного масла (краще масло авокадо або оливкова)

  • 3 ст.л. яблучного оцту

  • 2 ст.л. меду

  • 1 ст.л. насіння маку

  • щіпка порошку гірчиці, солі, перцю

Приготування

  • Листя шпинату потрібно спочатку ретельно помити, надто великі листки краще порвати на кілька частин.
  • Полуницю очистити і нарізати скибочками.
  • Авокадо розрізати уздовж навпіл, видалити кісточку, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
  • Цибулю нарізати тонкими пір’їнками.
  • Змішати всі інгредієнти для соусу, добре збовтати в банці.
  • Далі – полити салат приготованим соусом, перемішати і відразу ж подавати на стіл.

Якщо вам сподобався наш рецепт полуничного салату зі шпинатом іавокадо, будь-ласка, напишіть про це в коментарях та поділіться вашою думкою в соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.