Печінковий салат з мандаринами
Ситно і свіжо – так у двох слова можна описати рецепт печінкового салату з мандаринами. Ідеальний варіант – приготувати цю страву для новорічного столу. Проте й у будень цей салат смакуватиме усій родині, адже в ньому кожен знайде улюблені інгредієнти. Чудове поєднання печінки, овочів та мандаринових дольок робить цю страву універсальною – її можна споживати як самостійно, так і з будь-яким гарніром.
Інгредієнти для салату
600 г телячої або курячої печінки
2 цибулини
3 зубці часнику
50 г вершкового масла
0,5 склянки ядер волоських горіхів
4 ст. ложки соняшникової або оливкової олії
1 ст. ложка меду
3 ст. ложки лимонного соку
3 столові ложки білого сухого вина
1 чайна ложка цукру
сіль, перець до смаку.
Рекомендуємо також приготувати печінковий салат “Ніжність”.
Як приготувати салат з печінкою та мандаринами
- Очистити печінку від плівок, порізати соломкою і обсмажити на вершковому маслі.
- Цибулю порізати тоненькими півкільцями та замаринувати в суміші вина та лимонного соку.
- Окремо обсмажити на олії маслі подрібнений часник з посіченими ядрами волоських горіхів.
- Мандарини почистити розібрати на дольки, видалити плівочки.
- З’єднати усі інгредієнти в глибокій мисці, обережно перемішати.
- Цибулю дістати з маринаду, викласти в окрему посудину.
- Суміш вина та лимонного перелити у невелику скляну баночку з кришкою, яка щільно загвинчується. Туди ж додати мед та цукор. Інтенсивно потрусити, щоб усі інгредієнти змішалися, а цукор і мед розчинилися. Заправити цією сумішшю салат.
- Посолити, поперчити, перемішати, подавати в одному великому салатнику або порційно, поклавши зверху мариновані півкільця цибулі.
Спробуйте ще приготувати печінковий торт з печерицями.
Сподобався рецепт новорічного печінкового салату з мандаринами та горіхами? Будь ласка, прокоментуйте його на сайті.