Гарбузовий салат з руколою, фетою та гранатом

Легка і поживна овочева страва, яка поєднує в собі найсмачніші дари осені: гарбуз, гранат, руколу, цибулю, мед. Цілий салатник вітамінів, яких так бракує в осінню дощову пору. Тож рецепт має не лише гастрономічну, а й сезонну цінність. Не поскупіться на заправку – чим щедріше поллєте нею салат, тим соковитішим та ароматнішим він буде.

Інгредієнти для салату

  • 250 г гарбуза

  • 1 невеликий гранат

  • 100 г сиру фета

  • 1 цибулина

  • пучок руколи

  • 1 ч. ложка меду

  • сік з половини лимона

  • 3 ст. ложки оливкової олії

  • сіль, перець на смак

Спробуйте ще приготувати гарбузовий салат з цибулею та медом.

Як приготувати салат з гарбуза, фети, руколи та гранату

  • Гарбуз очистити від шкірки, порізати на невеликі шматочки, викласти на деко, встелене пергаментом для випікання і запекти в духовці до м’якості (цілком вистачить 10-15 хвилин).
  • Приготувати заправку: змішати лимонний сік з сіллю, меленим перцем і медом, добре розмішати до розчинення меду та солі.
  • Цибулю порізати тоненькими півкільцями і покласти її в заправку, залишити на 30 хвилин, щоб промаринувалася.
  • Гранат розламати навпіл і вистукати з нього зернятка.
  • Фету порізати великими кубиками.
  • З’єднати усі інгредієнти: шматочки гарбуза, фети, листочки руколи та зернята гранату. Полити заправкою з цибулею та оливковою олією.
  • Перемішати і одразу ж подавати до столу. Зверху можна посипати ядрами гарбузового насіння.
  • Порада від ЇСТИ: замість фети в салат можна покласти будь-який інший розсільний сир – наприклад, бринзу, адигейський або сулугуні.

Рекомендуємо також рецепт гарбузових цукатів.

Як вам сподобався гарбузовий салат з руколою, фетою та гранатом? Маєте в записнику подібний рецепт, який готується інакше чи вам смакує гарбуз у іншій інтерпретації? Поділіться своїм кулінарним досвідом у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора